3. kolo
27.08.2024 21:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Dani Olmo (© FC Barcelona)

Olmovi debut v Barce sedl, gólem prodloužil ligovou bezchybnost Katalánců

Barcelonu ve třetím kole LaLigy spasila nová posila Dani Olmo, jehož branka rozhodla o vítězství katalánského klubu na hřišti Raya Vallecano 2:1. Španělský reprezentant svým povedeným debutem navíc pomohl udržet stoprocentní bilanci Blaugranas v právě probíhajícím ligovém ročníku.

V každém z posledních čtyř vzájemných zápasů vstřelilo Rayo úvodní gól a totéž zopakovalo i tentokrát. Domácí byli odměněni za svůj aktivní vstup do duelu a po ráně Unaie Lópeze na bližší tyč šli již v deváté minutě zaslouženě do vedení. Během prvního poločasu se na každé straně objevilo několik nadějných náznaků, vyložených šancí ale bylo pomálu. Největší příležitost hostů měl před přestávkou Lamine Yamal, který prudkou střelou prověřil Daniela Cárdenase.

Hansi Flick chtěl nepříznivý vývoj změnit, a tak o poločase poslal na trávník letní posilu Olma. Vypadalo to, že toto střídání přineslo nový impuls, protože pouhých pět minut po začátku poločasu byla Barcelona jen kousek od vyrovnání, když Raphinhova přihrávka před bránu jen těsně unikla skluzujícímu Robertovi Lewandovskému. O pár minut později mohl vyrovnat sám Olmo, jeho dalekonosná rána ovšem zasáhla jen břevno.

V této fázi se zdálo, že vyrovnání je blízko, a po hodině hry také po zásluze opravdu přišlo. Pedri a Raphinha si vyměnili míč a první jmenovaný dal svůj první gól v sezóně, čímž zadělal na vzrušující závěrečnou půlhodinu. Barcelona byla aktivní i nadále a po dalších 11 minutách domácího odporu se zdálo, že je hotovo. Lewandovského přesnému zakončení ovšem předcházel faul, a branka tak neplatila. Flickovým svěřencům ubíhal čas, ale jejich téměř neustálý tlak se nakonec vyplatil, když Olmo v závěrečné desetiminutovce skvěle zpracoval Yamalovu přihrávku a zakončením do dolního rohu přivedl Blaugranas do trháku.

Výrazně zlepšený výkon ve druhém poločase nakonec zajistil hostům vítězství, díky němuž mají po prvních třech zápasech devět bodů. Shodou okolností Barcelona nyní v každém z posledních šesti venkovních ligových utkání vstřelila přesně dvě branky a v pěti z nich neudržela čisté konto. Domácí nakonec solidní výkon k bodům nedovedl, a Rayo si tak připsalo už třetí domácí ligovou porážku z posledních sedmi případů.

Autor: Livesport.cz / Fabio Duarte

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele