7. kolo
25.09.2024 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Abel Ruiz (© AFP)

Girona doma opět ztratila body. Asprilla ztroskotal na břevně

Na Estadi Montilivi se v utkání sedmého kola španělské LaLigy Girona s Rayem Vallecanem rozešly bez branek. Bezbrankové utkání, které nenabídlo ani jednu střelu na branku, tak prodloužilo sérii domácích bez vstřeleného gólu na tři utkání.

Girona se snažila napravit zpackaný začátek sezony, ale Rayo na Estadi Montilivi přijelo s velmi defenzivní taktikou. Hosté se hned od začátku zatáhli do bloku, nespěchali s rozehrávkou a zároveň úspěšně zabraňovali domácím ve tvorbě šancí. Největší šanci první půle měl na kopačce Yaser Asprilla, ten však příležitost neproměnil. Kolumbijec, kterého přihrávkou skvěle našel Miguel Gutiérrez, se ocitl ve slibném prostoru ve vápně, ale jeho projektil skončil na břevně.

Rayo se v druhé půli utkání snažilo změnit průběh zápasu dvěma střídáními ve středové řadě, ale změny neměly kýžený efekt a Girona nadále kontrolovala hru. Šancí bylo stále málo, ale Asprilla nadále ohrožoval branku hostů. Po hodině hry bývalý útočník Watfordu vypustil střelu z dálky, kterou opět zastavilo břevno. Šance měli i Yangel Herrera, Viktor Cygankov a nebo Gutiérrez, ale otevření skóre Michelovým svěřencům nadále unikalo.

Ani příchod Christiana Stuaniho nepřinesl Gironě potřebný impuls a v závěru mělo dokonce Rayo možnost strhnout utkání na svou stranu. Nejprve z dálky zahrozil Andrei Ratiu a poté se po plynulé týmové akci dostal do zakončení Álvaro García, který však minul. Stuani ještě stihl promarnit jednu z největších šancí zápasu, když na zadní tyči přestřelil odkrytou branku.

Rayo tak i přes fakt, že bylo drtivou většinu utkání uvězněno na vlastní polovině, získalo bod a výsledkem prodloužilo neporazitelnost na tři zápasy. Naopak Girona, s Ladislavem Krejčím pouze na lavičce náhradníků, pokračovala v nepovedeném úvodu sezony. Pozitivním faktem může být alespoň to, že ukončila sérii tří proher v řadě.

Autor: Livesport.cz / Juan Pablo Aravena

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele