5. kolo
15.09.2024 16:15 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

Oslavující Lamine Yamal (© AFP)

Katalánské derby si osvojil Yamal. Barca prodloužila vítěznou sérii, Krejčí opět nenastoupil

Barcelona navýšila v rámci pátého kola La Ligy náskok na čele tabulky výhrou 4:1 na hřišti Girony. Nepřesvědčivou bilanci Blaugranas ze vzájemných střetnutí s rivalem z Katalánska pomohl utnout Lamine Yamal. Teprve 17letý střelec dvou branek v prvním dějství nasměroval hosty k jasnému triumfu. Tím Barca částečně vrátila domácím blamáže z loňského ročníku španělské nejvyšší soutěže, kdy v obou společných zápasech padla po inkasování stejného množství gólů.

Toto derby v poslední době výrazně ožilo. Úspěchy Girony nejen proti katalánskému rivalovi však znamenaly, že celek z City Football Group přišel o několik klíčových hráčů. To ale neodradilo Míchelovy svěřence od toho, aby nastoupili na hřiště se sebevědomím týmu, který brzy okusí chuť zápasů Ligy mistrů.

Možná právě tato sebedůvěra ovšem byla také jejich zkázou. Davida Lópeze obral o míč příliš snadno ve 30. minutě Yamal, který si následně naběhl do pokutového území a z 10 metrů překonal bezmocného Paula Gazzanigu. Barca nepolevila a uplynulo pouhých sedm minut, než se zázračný křídelník dočkal svého druhého gólu, když završil kombinační hru nádhernou střelou z 25 metrů. Hráči Blaugranas si před odchodem do kabin výrazně oddechli, videorozhodčí totiž odvolal penaltu Girony.

Ihned po výměně stran udeřil Dani Olmo, jemuž do pokutového území přihrál Jules Koundé. Závěrečné minuty připomínaly cvičení na tréninkovém hřišti. Yamal nadále trápil zálohu Girony, jeho kolegové pokračovali ve střelách na Gazzanigu. Možná to byla pomsta za porážky z minulé sezóny, která stála za nemilosrdnou snahou hostů o další góly. Barca se dopracovala ke čtvrtému gólu nádherným způsobem, když Marc Casadó zpětnou přihrávkou našel Pedriho, který se po kličce brankáři nemýlil.

Cena útěchy v podobě snižujícího gólu Cristhiana Stuaniho dala domácím fanouškům alespoň nějaký důvod k radosti. Girona sice měla v závěru početní výhodu, vyloučení Ferrana Torrese ale na poslední minuty utkání nemělo silný vliv. Barcelona tak pokračovala v silné formě, zaznamenala totiž páté po sobě jdoucí vítězství na začátku sezóny.

Autor: Livesport.cz / Luke Bridle

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele