8. kolo
28.09.2024 14:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Coliseum Alfonso Pérez (© AFP)

Letáčkovo Getafe se dočkalo prvního vítězství, proti Alavésu zafungovaly standardky

Getafe si připsalo první výhru v nové sezoně, když v osmém kole La Ligy přesvědčivě porazilo Deportivo Alavés 2:0. O výsledku rozhodly góly ze standardních situací. Z přímého kopu se prosadil Mauro Arambarri, na nějž ve druhé půli navázal proměněnou penaltou Luis Milla. Getafe tak s Alavésem neprohrálo ani v jednom z ligových zápasů, v nichž ho vedl trenér José Bordalás. Český brankář Jiří Letáček se ani tentokrát premiéry mezi třemi tyčemi Getafe nedočkal.

Getafe vstoupilo do zápasu ve znepokojivé formě, nevyhrálo totiž dosud žádné ze sedmi úvodních ligových utkání. Domácí se v polovině první půle mohli dostat do vedení, když Chrisantus Uche převzal přihrávku v pokutovém území a poté vystřelil na branku, ale brankář Antonio Sivera ho skvělým zákrokem vychytal. Getafe vyvíjelo čím dál větší tlak, který zúročilo dvě minuty před koncem první půle po přímém kopu Arambarriho, jehož pokus se odrazil od zdi a brankář hostů nestihl na změnu trajektorie balonu zareagovat.

Po necelé hodině hry měli Bordalásovi svěřenci skvělou příležitost zdvojnásobit své vedení, když rozhodčí nařídil penaltu po hře rukou útočníka Alavésu Toniho Martíneze. Pokutového kopu se ujal Milla, který zachoval chladnou hlavu a s klidem zamířil k levé tyči. Dosud přitom Getafe skórovalo jen třikrát. Domácí mohli ještě zvýšit své vedení v závěru, když Diego Rico z hranice pokutového území vystřelil k pravé tyči, ale Sivera se opět zaskvěl bravurním zákrokem.

Getafe se tak přesto podařilo vybojovat všechny tři body, a zajistit si tak první vítězství v sezoně, které ho před zbytkem víkendových zápasů vyneslo na 14. místo v tabulce. Alavés počtvrté v této sezoně utrpěl porážku a zůstal na osmém místě ligové tabulky.

Autor: Livesport.cz / Rory Baird

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele