7. kolo
25.09.2024 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Hlavičkující Robert Lewandowski (© AFP)

Zápis Barcelony zůstal beze skvrny i po duelu s Getafe, rozhodl Lewandowski

Hráči Barcelony si udrželi i po sedmém kole La Ligy stoprocentní bilanci, když na své půdě přemohli Getafe 1:0. Jedinou branku utkání vstřelil v 19. minutě Robert Lewandowski. Polský útočník si tak udržel dosavadní bilanci gól na zápas a i nadále se vyhřívá na čele tabulky ligových střelců.

Vedoucí Blaugranas smetli všechny dosavadní soupeře. Ve středečním klání narazili na tým Azulones, který stále čekal na první výhru v této sezóně. Madridský celek však chtěl předzápasové předpoklady brzy rozvrátit. Iňaki Peňa musel hned na začátku utkání zasahovat, když zneškodnil hlavičku Carlese Péreze po přihrávce Álexe Soly. Živý Pérez poté vnikl do pokutového území svého někdejšího zaměstnavatele, jeho střelu zblízka však zablokoval pozorný Alejandro Balde.

I přes pozitivní začátek hostů to byla Barca, kdo udeřil jako první. Velký podíl na brance měl díky své lišácké přihrávce krajní bek Jules Koundé. David Soria totiž Francouzovu pobídku pouze vyrazil k Robertu Lewandowskému, který z první klinicky zakončil a vstřelil svůj sedmý gól v sezoně.

Po přestávce Barca pokračovala ve hře s větší intenzitou a Soria předvedl skvělý zákrok, když zneškodnil dalekonosný pokus Lamine Yamala. Soria držel Getafe ve hře o bodový přísun i nadále. Mazák v brance madriského celku předvedl svůj um, když vyrazil Raphinův volný přímý kop poté, co míč uviděl až na poslední chvíli. Flickovi svěřenci se stále snažili navýšit svůj náskok. Eric García mohl zdvojnásobit vedení domácích, když po volném kopu Raphiny zakončoval z dobré pozice, branku ale přestřelil. Brazilec byl pak sám velmi blízko gólu, nicméně jeho hlavička po Koundého přihrávce šla mimo tři tyče.

Katalánci si i tak zajistili tři body a znovu si upevnili čtyřbodový náskok na čele tabulky. Getafe po 22 neúspěšných pokusech pokračuje i nadále v čekání na historicky první venkovní vítězství v Barceloně.

Autor: Livesport.cz / James Hilsum

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele