7. kolo
26.09.2024 19:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Marcelino (© twitter.com/VillarrealCF)

Divoká koncovka prvního poločasu španělské duo nezastavila. Villarreal venku stále neprohrál

Žlutá ponorka na hřišti Espanyolu napravila výbuch s Barcelonou a vylepšuje svou bilanci z venkovních duelů na tři vítězství a jednu remízu. Hosty za výhrou dotáhlo fantastické duo Álex Baena a Ayoze Pérez. Naopak domácí Espanyol po vysoké porážce 1:4 s Realem Madrid musí spolknout další hořkou pilulku v podobě otočeného zápasu a ztráty bodů před vlastním publikem.

Oba týmy vstoupily do zápasu spíše opatrně. Moc útočných akcí diváci neviděli, spíše se hrálo na držení míče a zabezpečenou obranu. První nadějnější šancí byla střela hostujícího Iliase Akhomacha, domácí brakkář Joan García však pokus mířící do pravého rohu zlikvidoval.

Počet ošetření znamenal dlouhé 11minutové nastavení, ve kterém začaly padat branky. Vedení se ujal domácí Espanyol po standardní situaci. Rozehrávka přímého kopu nakrátko a následná střela Jofreho Carrerase, kterou lehce tečoval Santi Comesaňa, zaplula za Diega Condeho. O pět minut později už ovšem bylo srovnáno. Álex Baena poslal přesný centr ze strany a Ayoze Pérez nasměroval míč do sítě.

Ve druhém poločase dvojice Pérez Baena zaúřadovala znovu. Krátce po hodině hry Baena přiťukl balon Pérezovi a ten ranou z hranice pokutového území na bližší tyč skóroval podruhé. Přidal tak svůj šestý gól v sedmi ligových kláních a potvrdil, že v téhle sezoně mu opravdu chutná.

Villarreal i přes snahu domácích komplikace nepřipustil a otočku dotáhl do vítězného konce. Espanyol zůstává čtrnáctý, zatímco hosté díky výhře upevňují svou pozici v elitní čtyřce.

Autor: Livesport.cz / Tom Pritchard

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele