2. kolo
24.08.2024 21:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Takefusa Kubo (© AFP)

Sociedad si na Espanyolu spravil chuť. Jediným gólem večera rozhodl Kubo

Real Sociedad napravil výbuch z prvního kola, kdy doma v roli favorita prohrál s Vallecanem a na Espanyolu vyhrál nejmenším možným rozdílem. Rozhodující branku s blížícím se koncem vstřelil Japonec Takefusa Kubo.

Espanyol po návratu do nejvyšší soutěže prohrál na hřišti Valladolidu 0:1 a před vlastními fanoušky se pokoušel o reparát. Utkání domácí rozehráli v intezivním tempu a dostávali Sociedad pod tlak. K vážnější šanci se ovšem nedostali a gólman hostí Álex Remiro se nakonec v úvodu ani nezapotil.

Real Sociedad se z úvodního náporu oklepal, a naopak převzal iniciativu. Ofenzivu hostujícího celku táhl bývalý hráč Manchesteru City Sergio Gomez, který i sám vypálil nejnebezpečnější střelu prvního poločasu. Brankář Espanyolu Joan Garcia ji však dokázal vyrazit nad břevno. Z následného rohu se do šance dostal Beňat Turrientes, ale i on přestřelil.

Jedinou velkou šancí domácích se tak po změně stran stala situace tři na jednoho. Jonu Pachecovi sebral na půlicí čáře míč Javi Puado, přihrávku Aleju Vélisovi ve finální fázi nedal ovšem úplně přesně a ten míč nedokázal poslat ani směrem na bránu. To se povedlo až dobíhajícímu Jofremu Cerrerasovi, ale to už se stihl vrátit Aritz Elustondo a balon z brankové čáry vyrazil.

Nerozhodný stav tak prolomil deset minut před koncem Takefusa Kubo. S trochou štěstí se k němu dostal míč na pravé straně hřiště a brankář Garcia s jeho střelou do horního rohu nemohl nic dělat. Hosté si pak velmi zkušeně vedení pohlídali až do samotného konce. Espanyol zůstává bez bodu a vstřelené branky, pokud se chtějí svěřenci Manola Gonzáleze vyhnout pádu zpět do druhé ligy, je na čase něco pozměnit.

Autor: Livesport.cz / Jon Radcliffe

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele