4. kolo
01.09.2024 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Estadio Mendizorrotza (© AFP)

Alavés doma zdolalo Las Palmas a potvrdilo skvělý vstup do LaLigy

Fanoušci Alavés slavili ve čtvrtém kole LaLigy na vlastním stadionu výhru 2:0 nad Las Palmas. Hráči El Glorioso tak dokázali před reprezentační přestávkou potvrdit formu z posledních zápasů, díky čemuž průběžně uzmuli čtvrtou příčku ve španělské nejvyšší soutěži. Rozhodující zásah si připsal již v sedmé minutě Carlos Vicente, na něhož navázal po výměně stran Toni Martínez.

Las Palmas sice v minulém kole uhrálo skvělý výsledek proti Realu Madrid, ale v úvodu zápasu na Estadio Mendizorrotza nedokázalo na tento výkon navázat. K radosti domácích fanoušků otevřel skóre v sedmé minutě Vicente. Pětadvacetiletý hráč si perfektně načasoval náběh do vápna a z první krásně zakončil Stoičkovu centimetrově přesnou přihrávku. Hosté byli chvíli zaskočeni brzkým gólem, mohli však vyrovnat prostřednictvím Kiriana Rodrígueze, který donutil k zákroku Antonia Siveru.

Los Amarillos byli rádi, že šli do šaten pouze s jednogólovou ztrátou, gól letní posily Alavésu Tomáse Conechnyho nebyl uznán kvůli ofsajdu. Luis Carrión, který v létě nahradil Garcíu Pimientu, se při hledání inspirace obrátil na lavičku a o přestávce poslal do hry Alberta Moleira. Na poslední půlhodinu šli na hřiště i Sandro Ramírez a Marvina Park. Jedna ze změn málem přinesla ovoce, když se Moleiro prokličkoval do pokutového území, ale pak ho zastavila Siverova silná levačka.

Naděje hostů na záchranu dobrého výsledku však zhatil kouzelný moment Martíneze. Sebevědomý útočník, povzbuzený gólem při svém debutu v LaLize, vypálil nechytatelnou dalekonosnou ránu mimo dosah skákajícího Jaspera Cillessena. Střídající Luka Romero sice v závěru zápasu neproměnil penaltu, ale na náladě to příliš neubralo, protože fanoušci El Glorioso slavili první domácí výhru v sezoně a prodloužili svou neporazitelnost na Estadio Mendizorrotza na šest ligových zápasů. Co se týče Carrióna, ten si bude muset na další šanci získat první vítězství v roli hlavního trenéra Las Palmas počkat dlouhé dva týdny.

Autor: Livesport.cz / Ben Sully

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele