2. kolo
23.08.2024 19:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Iago Aspas (© AFP)

Celta je po výhře nad Valencií nadále stoprocentní. Hrdina Aspas jeden gól dal, na další nahrál, penaltu ale neproměnil

RC Celta de Vigo si v úvodu La Ligy připsala další vítězství, když na Estadio Abanca-Balaídos porazila Valencii 3:1. Los Celestes jsou nyní již osm domácích zápasů v řadě neporaženi.

Valencie zahájila sezonu těsnou domácí prohrou s Barcelonou, a tak si svěřenci Rubéna Barajy chtěli proti Celtě připsat vítězství. To však byla velká výzva, vzhledem k tomu, že se jim nepodařilo vyhrát ani jedno z posledních tří vzájemných střetnutí. Hosté nicméně začali utkání aktivně a po 14 minutách se dostali do vedení zásluhou Diega Lópeze, jehož hlavička po nahrávce Rafy Mira v šestnáctce překonala Ivàna Villara.

Vedení Los Ches však netrvalo dlouho a Celta vyrovnala o pouhých devět minut později, když Iago Aspas nacentroval na zadní tyč, míč pod břevno skvěle z voleje poslal Óscar Mingueza a nedal Mamardašvilimu šanci. Obrat domácích byl dokonán o pouhých pět minut později, kdy si Mingueza a Aspas vyměnili role, zkušený útočník zachoval chladnou hlavu a střelou do levého dolního rohu vyrovnal. Už se zdálo, že Valencii zápas uniká, když Hugo Duro v závěru prvního poločasu po hře rukou zavinil penaltu. Aspas se postavil k pokutovému kopu, ale Mamardašvili jeho pokus zlikvidoval.

Celta hrozila i po změně stran, když po rohu Damiána Rodrígueze hlavičkoval Carlos Domínguez těsně nad břevno. Přesto se zdálo, že to na náladě domácích nic nezměnilo, protože po hodině hry zvýšili své vedení , když se Fran Beltrán z hranice pokutového území trefil z voleje do pravého horního rohu.

S blížícím se závěrečným hvizdem se hosté málem dočkali vyrovnání, když si Rafa Mir v šestnáctce našel křížnou přihrávku, trefil ale pouze tyč. Nakonec se Celtě podařilo udržet další vítězství a dostat se před nadcházejícími víkendovými zápasy do čela tabulky La Ligy. Valencie si mezitím bude muset na první body v sezoně počkat, naštěstí se ale tato příležitost naskytne brzy, protože Barajovi svěřenci hrají ve středu na hřišti Athleticu.

Autor: Livesport.cz / Rory Baird

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele