5. kolo
15.09.2024 14:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Celty Vigo (© AFP)

Celta si doma poradila s Valladolidem a znovu se přiblížila předním příčkám

Celta Vigo se v pátém kole španělské La Ligy po dvou předchozích porážkách vrátila na vítěznou vlnu a díky výhře 3:1 na Estadio de Balaídos prodloužila svou domácí neporazitelnost ve vzájemných zápasech proti Realu Valladolid na neuvěřitelných 14 zápasů.

Domácí Celta začala aktivně a byla blízko brzkému vstřelení úvodní branky, Pablo Durán ale mířil těsně vedle. To se ukázalo být pro hosty jen dočasnou úlevou, protože Hugo Álvarez a Durán předvedli elegantní kombinaci, Álvarez nasadil obránci Valladolidu jesličky a vyslal prudkou střelu, která prošla pod Karlem Heinem do branky.

Brankář Valladolidu brzy opět vytahoval míč ze své sítě, ale bez vlastního přičinění, protože předvedl úžasný zákrok, kterým vychytal Iaga Aspase, jenže Borja Iglesias zareagoval nejrychleji a odražený míč poslal do sítě. Dvougólové vedení Celtu trochu ukolébalo a brzy za to měla zaplatit. Trenér Valladolidu Paulo Pezzolano o přestávce, ve snaze změnit průběh hry, provedl trojí střídání.

Z druhého poločasu nebylo odehráno ani než pět minut, když jeden ze střídajících, Raúl Moro, poslal svůj pokus do branky Celty. Po snížení se na obou stranách začaly rodit šance, ale zejména na straně Valladolidu, který věděl, že aby vyrovnal, bude muset hru otevřít. Když se nakonec přece jen jeho hráči trochu více prosadili, vytvořili si jasnou gólovou příležitost. Lucas Rosa se ale zmohl jen na střelu, kterou Vicente Guaita vyrazil.

Šance hostů na návrat do zápasu se rozplynuly necelých 10 minut před koncem, kdy Mario Martín sestřelil Williota Swedberga, což rozhodčí Francisco Maeso posoudil jako zákrok na červenou kartu. V nastavení tři body pro domácí ještě zpečetil Anastasios Douvikas.

Autor: Livesport.cz / Chris Wilson

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele