8. kolo
29.09.2024 14:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Iago Aspas (© AFP)

Krejčí hrál za Gironu celý zápas, vyrovnání Celty Vigo v závěru ale nezabránil

Po jednozápasové pauze se v sestavě Girony opět objevil český obránce Ladislav Krejčí, ani on však v závěru zápasu šestého kola La Ligy na hřišti Celtě Vigo nezabránil v závěru kapitánovi domácích Iagu Aspasovi ve vyrovnání na 1:1. Katalánský tým tak zatím dává zapomenout na úspěšnou poslední sezonu, ve které proháněl přední španělské celky v čele La Ligy.

Girona zvítězila pouze v jednom z posledních čtyř zápasů La Ligy na hřišti soupeře, a tak pochopitelně toužila po prolomení této série. První výraznější šanci si vytvořila již po čtyřech minutách, kdy z úhlu nebezpečně vystřelil Yangel Herrera, ale u bližší tyče byl připravený brankář Vicente Guaita.

Herrera musel hned poté před vlastní bránou zblokovat střelu Ilaixe Moriby zpoza pokutového území. Krátce před koncem prvního dějství Krejčího parťák ze stoperské dvojice Daley Blind odcentroval na vzdálenější tyč, kam si naběhl Herrera a hlavičkou překonal gólmana Guaitu. Venezuelský záložník si tak připsal první gólový zásah v probíhající sezoně.

Domácí byli blízko vyrovnání v úvodu druhé půle, když Hugo Álvarez připravil tutovou šanci Borjovi Iglesiasovi, vracející se Herrera znovu pohotově jeho pokus zblokoval.

Disciplinovanou obranu hostů vnakonec pohřbila chvilková ztráta koncentrace, a za to, že nechali střídajícímu Aspasovi volný prostor, zaplatili nejvyšší cenu. Williota Swedberg přiťukl míč proti noze Aspasovi za velké vápno a kapitán domácích placírkou k pravé tyči vyrovnal.

Oba týmy zůstávají po zisku bodu ve středu tabulky. Celta zvítězila pouze v jednom z posledních šesti ligových utkání, Girona nevyhrála již pětkrát za sebou.

Autor: Livesport.cz / Tamhas Woods

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele