1. kolo
16.08.2024 19:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Iago Aspas (© AFP)

Celta Vigo otočila špatně rozehraný zápas. Rozhodl domácí hrdina Aspas

Alavés nenavázal na poslední vzájemný duel a z Viga odjíždí s prázdnou. Domácímu trenérovi vyšlo trojité střídání v úvodu druhé části, především pak Williot Swedberg, který zrežíroval otočku domácích.

Celta Vigo zvítězila v prvním ligovém utkání před domácími fanoušky nad Alavés a vstoupila do nového ročníku úspěšnou otočkou. Kouč Celty Claudio Giráldez zahajoval svou první kompletní sezonu s cílem proniknout alespoň do první desítky. Spoléhal například i na ostřílenou klubovou legendu Iaga Aspase, který ale už v deváté minutě viděl červenou kartu. Katastrofě zabránil videorozhodčí, který po intervenci zmírnil trest pouze na žlutou.

I přes to však začátek domácím nevyšel. V 17. minutě poslal průnikovou přihrávku za obranu Antonio Blanco, našel zkušeného 34letého forvarda Kike Garcíu a ten neomylně uklidil balon do sítě. Hosté se po vstřelené brance mírně stáhli a trestat mohl hlavní protagonista zápasu Aspas. Jeho radost překazil znovu VAR.

Trenér Giráldez byl evidentně s výkonem svých svěřenců nespokojený a do druhého poločasu udělal rovnou tři změny. Změna stylu hry hostům nevoněla a domácí se tlačili více a více dopředu. V 66. minutě dokázal brankář Alavés Antonio Siveira vytěsnit přímý kop krásným zákrokem, na následnou akci a střelu Williota Swederga z hranice pokutového území byl ovšem krátký. Domácí pokračovali v aktivitě i nadále. Úspěšný druhý poločas domácích završil několikrát zmiňovaný Aspas. V 85. minutě se prosadil z protiútoku a levačkou vystřelil tři body domácímu celku.

Po čtyřech výhrách, jedné remíze v předsezónní přípravě a přivedení několika posil, sklidila ovoce Celta Vigo i na ligové scéně. Domácí ikona Iago Aspas navíc dokázal, že má týmu stále co nabídnout a rozhodně nepatří do starého železa.

Autor: Livesport.cz / Tom Thornton

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele