9. kolo
04.10.2024 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Giorgi Mamardašvili (© AFP)

Duel v Leganés rozradostnil fanoušky defenzivního fotbalu. Valencia potřetí v řadě neskórovala

Fotbalisté Leganés remizovali v devátém kole LaLigy na vlastním hřišti s Valencií 0:0. Oba celky se před zápasem "pyšnily" druhým nejhorším útokem v soutěži, o čemž vypovídal i průběh utkání. V celém duelu byla vidět jediná střela na bránu, pro fanoušky bylo zajímavých až pár závěrečných minut s šancemi na obou stranách.

Hráči Leganés měli ideální příležitost ukončit sérii nepřesvědčivých výsledků, protože je čekal střet s dalším týmem, který za celou sezonu zaznamenal v lize pouze jedno vítězství. Úvodní poločas ukázal, proč se oba celky v této sezoně ocitly v tak nejisté pozici, když se ani jednomu z nich nepodařilo vystřelit na branku.

Po výměně stran se obraz hry nezměnil a obě strany se stále snažily vytvořit si jasnou gólovou příležitost. První šance se naskytla Leganés v 65. minutě, kdy Roberto López dostal míč do pokutového území a poté se trefil vedle levé tyče. Největší šanci zápasu měli domácí 15 minut před koncem, kdy Valentin Rosier nabíhal do pokutového území z pravé strany a poté vystřelil na branku, ale jeden z obránců Valencie jeho pokus fantasticky zablokoval.

Tři minuty před koncem základní hrací doby byli hosté blízko k tomu, aby ukradli všechny tři body, když Daniel Gómez dostal míč od Diega Lópeze v pokutovém území. Španělský útočník ale střílel jen těsně nad břevno. V závěrečné fázi utkání se zdálo, že hra ožila, a dvě minuty před koncem málem skóroval Óscar Rodríguez, který z hranice pokutového území nadějně vystřelil, ale jeho pokus se otřel o tyč. Zápas nakonec skončil nerozhodně a Leganés se tak ocitlo jen dva body nad sestupovým pásmem. Valencie zůstala u dna tabulky a od posledního Las Palmas ji dělí pouhé tři body.

Autor: Livesport.cz / Rory Baird

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele