2. kolo
25.08.2024 19:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Oslavující Juan Cruz (© AFP)

Cruzova dělovka nasměrovala Leganes k prvnímu triumfu po návratu mezi elitu

Hráči Leganes poprvé po návratu do LaLigy zvítězili, když ve druhém kole zdolali na vlastním hřišti Las Palmas 2:1. První triumf nováčka se zrodil ve druhé půli, kdy se nádhernou dalekonosnou ranou prosadil Juan Cruz a nakonec rozhodující branku si připsal Enric Franquesca.

Na prosluněném Estadio Municipal de Butarque se mohlo měnit skóre již po pěti minutách, kdy spolupráce nové útočné dvojice Las Palmas skončila přihrávkou Ollieho McBurnieho na Sandra Ramíreze, a ten z voleje prověřil Juana Soriana. Na druhé straně zahrozil Miguel de la Fuente, jehož střela ovšem putovala jen do boční sítě. Španělský útočník se do další šance dostal díky chybě Jaspera Cilessena, ani tentokrát ovšem netrefil cíl.

V dresu hostů nadále působil problémy domácí defenzivě McBurnie, jenže pokus letní posily z Sheffieldu United zneškodnil Soriano jak napoprvé, tak i napodruhé po tom, co McBurnie opět zajímavě zakombinoval s Ramírezem. Největší šanci úvodního dějství si ale připsali domácí. Darko Brašanac krátce před odchodem do šaten však z dobré pozice minul.

Sedm minut po návratu na trávník odpískal rozhodčí Ricardo de Burgos Bengoetxea penaltu ve prospěch domácích poté, co se Óscar Rodríguez dostal do kleští od Ramíreze a Javiera Muñoze. K míči se postavil Dani Raba, jenže Cillessen jeho pokus pohotovým skokem po své pravé ruce zlikvidoval a nic na tom ani nezměnila následná intervence u videa. Nizozemec totiž měl v době kopu postavení podle pravidel.

Ve druhém poločase, kdy hrozilo, že se z utkání stane nudná záležitost, si na polovině hřiště vzal míč u pravé postranní čáry střídající Cruz a bez problémů postupoval dopředu. Poté vyslal ohromující ránu z 30 metrů, která prosvištěla kolem Cillessena do horního rohu a poslala domácí příznivce do euforie.

Krátce poté domácí křídelník našel přihrávkou Valentina Rosiera, ten ale při pokusu obejít brankáře zakopl a bylo po šanci. Los Pepineros rozhodli o zisku tří bodů pět minut před koncem řádné hrací doby, kdy Rodríguez rozjel protiútok, našel střídajícího Franquesu a ten střelou do dolního rohu branky zvýšil domácí náskok. Na triumfu Leganes už nic nezměnilo ani snížení, o které se v nastaveném čase postaral Ramírez.

Autor: Livesport.cz / Mark Strange

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele