7. kolo
19.09.2024 19:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Daniel Vivian (© AFP)

Iňaki Williams potvrdil skvělou formu. V roli žolíka gólem pojistil vítězství Bilbaa v Leganes

Mužstvo z Bilbaa si v sedmém kole LaLigy odvezlo tři body ze hřiště Leganes za výhru 2:0. Po vyrovnané první půli provedl kouč hostí Ernesto Valverde několik změn, jednou z nich bylo nasazení Gorky Guruzety. Španělský útočník po hodině hry asistoval u vítězné branky, první venkovní ligový triumf Athletic Clubu od dubna 2023 pojišťoval přesným zásahem další žolík Iňaki Williams. Ten si v posledních dvou zápasech připsal gól a tři asistence.

Obě obrany měly v úvodních 20 minutách menší množství práce, ani jedna strana se nechtěla dopustit chyby. To není překvapivé vzhledem k tomu, že oba celky v předchozích dvou zápasech LaLigy neudržely čisté konto. Postupně však hru aktéři na hřišti oživili a jako první zahrozil Athletic Club prostřednictvím Yuriho Berchicheho, který se prokličkoval do pokutového území Leganes a křížnou střelou přestřelil branku.

Vzápětí se domácí hnali do útočné třetiny s vidinou ukončení třízápasového gólového sucha. Miguel de la Fuente si udělal prostor ke střele a donutil Julena Agirrezabalu k zákroku. Brankář předvedl působivý reflex, když okamžitě vyskočil zpět na nohy a vytěsnil i následný pokus Sébastiena Hallera.

Do druhého poločasu nastoupilo Leganes s větší intenzitou a utkání hned mělo na obou stranách hřiště více šťávy. Nejvýraznější šanci měl Daniel Vivian, jenž ve své příležitosti trefil břevno. O chvíli později vysoký stoper jako první zareagoval na volný míč v pokutovém území a s přehledem načal gólový účet zápasu. Byl to zároveň jeho první gól v lize po více než dvou letech. Haller si poté myslel, že se mu podařilo vyrovnat důraznou hlavičkou, ale ta nemohla být uznána kvůli těsnému ofsajdu. Krátce nato hostům pojistil výhru střídající Iñaki Williams, který se prosadil po přízemním centru Andoniho Gorosabela.

Po sérii nevydařených výsledků na cestách tak Athletic podruhé v řadě zvítězil na hřišti soupeře. Svěřenci trenéra Valverdeho se prozatím posunuli na páté místo ve španělské nejvyšší soutěži, zatímco Leganes nadále trápí střelecký půst. Na začátku sezony sice drželi třízápasovou sérii bez porážky, v dalších ligových kláních ale budou muset svěřenci Borjy Jimenéze přeřadit na vyšší rychlostní stupeň.

Autor: Livesport.cz / Alex Waite

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele