6. kolo
21.09.2024 16:15 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Osasuny (© AFP)

Osasuna doma porazila trápící se Las Palmas, utkání rozhodl Oroz

Osasuna v šestém kole španělské La Ligy na Estadio El Sadar porazila Las Palmas a zajistila si tak všechny tři body. Los Amarillos se po porážce propadli na sestupová místa.

Oba týmy se snažily hrát v rychlém tempu, a i když se zpočátku hrálo nahoru dolů, Las Palmas vypadalo na začátku zápasu lépe. Hosté si vytvořili několik jasných šancí, ale Sergio Herrera byl skvělý a pohotovými zákroky vychytal Alberta Moleira i Kiriena Rodrígueze. Domácí se nakonec prosadili, když ve 39. minutě Ante Budimir proměnil penaltu. Chorvatský reprezentant byl v pokutovém území faulován Mikou Mármolem, postavil se k penaltě a v pohodě vymetl pravý dolní roh branky, čímž dostal domácí do vedení. Naneštěstí pro ně však vedení trvalo jen několik minut, protože krátce poté vyrovnal Moleiro, který využil perfektní přihrávky od Sandra Ramíreze a hlavou srovnal. Do šaten se tak šlo za nerozhodného stavu.

Druhý poločas měl stejný průběh jako úvodních 45 minut, oba týmy hrály pěkný fotbal. Přestože jasných šancí nebylo mnoho, Osasuna využila svou největší, když Aimar Oroz zužitkoval chytrý průnik od Rubena Garcíi a prudkou střelou uvnitř pokutového území překonal Jaspera Cillessena. Las Palmas se snažilo odpovědět díky střídajícímu Oliveru McBurniemu, ale i nadále jim chyběla určitá kreativita.

Las Palmas bylo častěji u míče a chvílemi se zdálo, že se dočká vyrovnání, Osasuna ale zůstala vzadu pevná a v závěru mohla přidat další gól. Raúl García de Haro ale zakončoval vedle, a tak utkání skončilo výhrou domácích 2:1. Los Amarillos tak stále nemají ligovou výhru a vypadají jako kandidáti na sestup.

Autor: Livesport.cz / Juan Pablo Aravena

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele