2. kolo
24.08.2024 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Osasuny (© AFP)

Mallorca se po oloupení "Bílého baletu" vrátila ze hřiště Osasuny s prázdnou

Osasuna udržela neporazitelnost v novém ročníku LaLigy, když ve druhém kole na stadionu El Sadar porazila Mallorku 1:0. Pro Los Rojillos to bylo první vítězství ve vzájemných duelech po čtyřech střetnutích.

Oba celky chtěly navázat na výkon z úvodního duelu ligy, především Mallorca působivě udržela mistrovský Real Madrid na uzdě. V Pamploně to byla ale Osasuna, kdo začal zápas s převahou a vypadalo to, že s větší pravděpodobností prolomí nerozhodný stav. V 18. minutě Jon Moncayola vybojoval míč a poté přihrál Aimaru Orozovi, ale jeho nízkou střelu levou nohou Dominik Greif vyrazil.

Výkon Mallorky proti Realu Madrid z minulého víkendu byl vskutku vynikající, ale sebevědomí se do druhého zápasu nepřeneslo a ve 32. minutě mohla Osasuna zaslouženě vést. Nejprve Ante Budimir z 25 metrů prudce vystřelil levačkou, avšak Greif jeho střelu vytěsnil na roh a o minutu později zase zahrozil dělovkou do tyče Oroz.

Přes veškerou útočnou převahu Osasuny to byla Mallorca, kdo málem šel do šaten s jednogólovým náskokem. V nastaveném čase prvního poločasu se po rohovém kopu dostal k míči na zadní tyči připravený Takuma Asano, jenž ale poslal balon nad břevno. Domácí vstoupili do druhé půle stejně ofenzivně, jako začali tu první a v 55. minutě se ujali vedení. Oroz se po kličce a otočce dostal ke střele, kterou teč odrazila přímo do cesty Rubénu Garcíovi a ten procedil míč do sítě.

Příchod Bryana Zaragozy byl pro Osasunu jistě zajímavý. Teprve 22letý hráč přišel na hostování z Bayernu Mnichov a těsně před uplynutím hodiny hry ukázal, proč byl tak žádaný. Zaragoza obešel dva obránce a poté vystřelil, ke smůle fanoušků ostrovního klubu ale míč proletěl těsně vedle tyče.

Další šance už k vidění nebyla, takže výhru slavili domácí. Osasuna je klub, jenž se často umisťuje v klidném středu tabulky. Pokud ale budou hráči Pamplony i nadále sbírat takto cenné výsledky, pak možná mohou pomýšlet i na příčky zaručující účast v evropských pohárech.

Autor: Livesport.cz / Duncan Hewitt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele