4. kolo
01.09.2024 17:00 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Estadio El Sadar (© AFP)

Celta Vigo padla po další záživné přestřelce. Osasuna fanouškům vynahradila debakl od Girony

Osasuna zvítězila ve čtvrtém kole LaLigy na Estadio El Sadar nad Celtou Vigo 3:2, čímž prodloužila sérii domácí neporazitelnosti na pět utkání. Zároveň tím Los Rojillos napravili nezdar z posledního představení v rámci španělské nejvyšší soutěže, kdy dostali čtyři góly od Girony. Na druhé straně Celta znovu nadějně bojovala proti favoritovi, z posledních dvou zápasů ale má skóre 7:5 a žádný získaný bod.

Přestože Osasuna naposledy utrpěla porážku 0:4 s Gironou, začala proti Celtě, která má na kontě šest bodů ze tří zápasů, poměrně sebevědomě. Chvíli poté, co Sergio Herrera skvěle zablokoval tečovaný pokus Borji Iglesiase, se Los Rojillos poprvé prosadili na druhé straně zásluhou chytrého zakončení Flaviena Boyoma. Střední obránce ukázal i své útočné kvality v pokutovém území a Osasuna se ve 21. minutě ujala vedení.

Hosté však brzy vyrovnali, když Iglesias odčinil svou předchozí chybu a po přihrávce Oscara Minguezy překonal Herreru střelou z první. Svěřenci Vicenteho Morena však ještě před přestávkou získali vedení zpět, když se po přihrávce Bryana Zaragozy trefil do vlastní branky nešťastný Carlos Domínguez.

Claudio Giráldez po přestávce poslal do hry tři nové tváře, přičemž dobře vypadal zejména Alfonso González. Nicméně Osasuna zvýšila svůj náskok prostřednictvím Abela Bretonese, který zakončil rychlý protiútok brilantním pokusem levačkou z hranice pokutového území do vzdálenějšího rohu a zvýšil na 3:1. Celestes v čele s Iagem Aspasem bojovali tvrdě až do konce, ale nakonec se museli smířit s porážkou. Nakonec dohrávali v deseti, protože Alfonso González byl čtyři minuty před koncem vyloučen za vysokou hru nohou, a poté si ještě po nešikovné chybě v obraně dal v nastavení vlastní gól Moi Gómez.

Poté, co v úvodních třech zápasech pod vedením Morena skórovali hráči Osasuny pouze dvakrát, nepochybně vylepší morálku impozantní gólová show před rušným zářím, ve kterém se střetnou s Barcelonou a Valencií. Pro Celtu pak může být druhá porážka v řadě varovným signálem.

Autor: Livesport.cz / Akhil Fisher

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele