1. kolo
17.08.2024 19:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Estadio El Sadar (© AFP)

Leganés sahalo v Osasuně po výhře, ale po vlastní brance bral nováček jen bod

Nováček španělské La Ligy z Leganés sahal po výhře na trávníku Osasuny, ale vzájemná bitva v prvním kole nakonec skončila dělbou bodů. Domácí celek tak alespoň prodloužil vlastní neporazitelnost proti nově postoupivším týmům na sedm duelů.

Pro Leganés byl souboj na stadionu Osasuny, která se stále vyrovnává s odchodem kouče Jagoby Arrasateho, skvělou příležitostí k dobrému startu. A podle toho do utkání vstoupil. Od úvodního hvizdu hosté naznačovali, že netrpí nervozitou a rychle skórovali, když míč do sítě dostal Miguel de la Fuente. Radost mu ale záhy zkazil asistent sudího, který signalizoval ofsajdové postavení. Brzy poté se De la Fuente dostal do další šance, ale jeho hlavičku dokázal brankář Sergio Herrera zneškodnit.

Leganés se dočkalo v polovině úvodního dějství, když se po centru Javiho Hernándeze prosadil Juan Cruz. V prvním soutěžním zápase Vicenta Morena v roli trenéra rostla mezi domácími fanoušky nespokojenost, což bylo vzhledem k průběhu pochopitelné. Přeci jen Osasuna nedokázala vyhrát ani jeden ze 13 ligových střetů, v nichž v minulém ročníku prohrávala po prvních 45 minutách! Naděje na ukončení této mizérie málem dostaly další ránu po změně stran, ale zákrok Herrery udržel borce z Pamplony ve hře.

Osasuna zahrozila až po hodině hry, když její hráči donutili Juana Soriana ke dvěma zákrokům. Nejprve zkusil štěstí z otočky Ante Budimir a neujala se ani hlavička Alejandra Cateny po následném rohovém kopu. Překvapivý tříbodový zisk ovšem hosté neurvali. V 79. minutě totiž Soriano nešťastně nasměroval za svá záda pokus Aimara Oroze, který se odrazil od tyčky. V závěru měli navrch domácí a hnali se za vítězstvím. To ale nedovolil Soriano, jenž konečky prstů zlikvidoval střelu Bryana Zaragozy.

Autor: Livesport.cz / Chris Wilson

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele