5. kolo
15.09.2024 21:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Conor Gallagher (© AFP)

Premiérové zásahy letních posil. Álvarez s Gallagherem řídili výhru Atlétika nad Valencií

Atlético prodloužilo v rámci pátého kola La Ligy sérii neporazitelnosti, když na vlastním hřišti s přehledem zvítězilo nad Valencií 3:0. Rozhodující trefu si připsal v závěru první půle Connor Gallagher, neúnavná posila do středu pole z Chelsea. Na anglického reprezentanta navázal Antoine Griezmann, třešničkou na dortu pro fanoušky Los Indios byl premiérový zásah další letní posily Juliána Álvareze v samotném závěru.

Tým Diega Simeoneho se po vítězství v posledním kole nad Bilbaem snažil nabudit. Před klíčovým utkáním Ligy mistrů je totiž ještě čekala Valencia. Ta se po hrozivém vstupu do sezony zasekla na dně tabulky. Ve 20. minutě Netopýři málem doplatili na chybu v obraně, když se Alexander Sörloth vrhl vstříc nevydařené rozehrávce. Naštěstí pro hosty se Giorgi Mamardašvili předvedl a Norův nájezd zneškodnil.

V minulé sezóně otevřel skóre ve vzájemném střetnutí Samuel Lino. Ten byl blízko tomu, aby se mu to podařilo znovu, když jeho pokus proletěl těsně vedle pravé tyče. Nakonec Los Che podlehli tlaku favorita. První gól Conora Gallaghera ve Španělsku byl výsledkem skvělé týmové kombinace, kdy Angličan s přehledem zakončil do dolního rohu po šikovné přihrávce Rodriga De Paula.

Valencia zahrozila po výměně stran jako první prostřednictvím Javiho Guerry, jenž byl v letním přestupovém období jednou nohou v Atlétiku poté, co kluby dosáhly slovní dohody. Nakonec ale udeřili znovu domácí, když Griezmann zužitkoval z bezprostřední blízkosti přihrávku hlavou v podání Lina. Hosté se snažili utkání v závěru zdramatizovat, pojistku pro domácí ale obstaral v nastaveném čase Álvarez, čímž stvrdil čtvrtou porážku Netopýrů v posledních pěti zápasech.

Valencia, která v posledních 12 ligových zápasech nevyhrála, zůstala na posledním místě a prožívá nejhorší sérii výsledků od dob Garyho Nevilla před osmi lety. Na druhé straně Simeoneho svěřenci si připisují čtvrté ligové čisté konto v řadě. Tým z hlavního města je nyní v lize neporažený od předposledního zápasu minulé sezony, kdy doma prohrál 1:4 s Osasunou.

Autor: Livesport.cz / Akhil Fisher

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele