2. kolo
25.08.2024 21:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Marcos Llorente (© AFP)

Atlético přesvědčivě porazilo Gironu, vítězství domácích řídil Griezmann s Llorentem

Atlético Madrid si připsalo první vítězství v novém ročníku LaLigy, když na Estadio Cívitas Metropolitano pohodlně zvítězilo 3:0 nad Gironou. Na straně domácích se činili především Antoine Griezmann a Marcos Llorente, kteří stáli u všech gólů Los Colchoneros.

Atlético, které v současném přestupovém období utratilo téměř 200 milionů eur, doufá, že bude po ambiciózním létě velkým konkurentem Realu Madrid a Barcelony na čele tabulky LaLigy. Remíza 2:2 s Villarrealem v úvodní den nové sezony však ukázala, že pokud chtějí Los Colchoneros letos bojovat o španělský titul, čeká je ještě spousta práce. Proti Gironě se v základní sestavě objevili dva z nově příchozích hráčů - Robin Le Normand a Julián Álvarez, zatímco Conor Gallagher a Alexander Sørloth se museli spokojit pouze s místem na lavičce. První střela domácích v zápase přišla z kopačky Álvareze, jeho projektil ale proletěl těsně vedle tyče branky Paula Gazzanigy.

I když v prvním poločase bylo k vidění jen málo větších šancí, více hrozili domácí. Samuel Lino dvakrát donutil Gazzanigu k zákroku poté, co Pablo Barrios mířil těsně vedle. Girona svého soka do větších šancí nepouštěla, nicméně domácí se ke konci prvního poločasu přeci jen gólově prosadili. Přesnou střelou z přímého kopu překonal brankáře hostů Griezmann.

Na rozdíl od Atlétika se Girona v létě potýkala spíše s odchody než s příchody - přišla o Savinha, Aleixe Garcíu a Arťoma Dovbyka. Největší nebezpečí představoval ze strany hostů pro Atlético útočník Abel Ruiz, který před koncem prvního dějství svými střeleckými pokusy dvakrát otestoval pozornost Jana Oblaka. Ofenzivní snahy hostů však k ničemu nevedly, krátce po začátku druhého poločasu Atlétiko navýšilo své vedení, když se po přihrávce Griezmanna prosadil Llorente.

Od druhého inkasovaného gólu to byla Girona, která dominovala ve hře s míčem. Diego Simeone ve snaze upevnit defenzivu svého týmu poslal do hry Gallaghera, jenž si tak v novém působišti odbyl svůj debut. Hosté si však nedokázali pravidelně vytvářet větší šance a výrazněji ohrozit branku Oblaka. Pro domácí to byl nakonec klidný večer, když v závěru vítězství Atlétika stvrdil třetí trefou do sítě hostů záložník Koke, když v nastaveném čase zakončil rychlý protiútok.

Autor: Livesport.cz / Jon Radcliffe

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele