8. kolo
29.09.2024 16:15 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Estadio San Mamés (© AFP)

Vlastní gól náhradního brankáře stál Athletic výhru proti Seville

Fanoušci Athleticu sledovali v rámci osmého kola LaLigy na Estadio San Mamés remízu domácích se Sevillou 1:1. Baskický celek již počítal se třemi body, ke kterým jej nasměroval po půlhodině hry 20letý Mikel Jauregizar. Rojiblancos ale v závěru hrálo do karet vyloučení gólmana Julena Agirrezabaly a následný vlastní gól jeho náhradníka Alexe Padilly, díky čemuž získali bod.

Athletic nastoupil do zápasu čerstvě po čtvrteční remíze v Evropské lize s AS Řím, v úvodu působil trochu zakřiknutě. Sevilla, která je poprvé po pěti letech bez účasti v evropských pohárech, měla první velkou šanci po šesti minutách, kdy z Brightonu hostující Valentín Barco tečoval Pequeho střelu.

Devět minut před přestávkou byli svěřenci Ernesta Valverdeho odměněni za zlepšený výkon. Volný přímý kop Álexe Berenguera zamířil až k Jauregizarovi a dvacetiletý hráč vyvolal divoké oslavy, když z hranice pokutového území vsítil svou první branku za klub. Brankář Sevilly Örjan Nyland málem daroval domácím druhý gól hned o minutu později, když se jeho rozehrávky zmocnil Iňaki Williams, ale norský gólman své původní zaváhání povedeným zákrokem napravil.

Svěřenci Garcíi Pimienty vstoupili i do druhého dějství lépe a v 54. minutě jim chyběly centimetry k vyrovnání, když se střela Dodiho Lukébakia z pravého rohu pokutového území odrazila od tyče. Domácí publikum bylo čím dál nervóznější, ale v 70. minutě mu dodaly klid dvě dobré šance na vyrovnání. Nejdříve se Alex Berenguer blýskl střelou z dálky a poté musel proti střídajícímu Gorkovi Guruzetovi s vypětím všech sil zasáhnout Nyland.

Osm minut před koncem Athletic, kterému už chyběl zraněný Unai Simón, přišel o brankáře Agirrezabalu za sražení Matea Mejíi po špatné přihrávce. Jeho náhradník Padilla sice skvěle zastavil volný přímý kop Nemanji Gudelje, ale měl velkou smůlu, když se od něj míč odrazil míč do brány.

Hosté se sice radovali z pozdního zisku bodu, ale stále nevyhráli na hřišti soupeře od poloviny dubna, zatímco Athletic propásl šanci zajistit si průběžnou třetí příčku.

Autor: Livesport.cz / Mark Strange

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele