4. kolo
03.09.2022 21:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Robert Lewandowski (© AFP)

Sevilla neměla nárok, nová Barcelona vyhrála jasně o tři góly

Měl to být jeden ze šlágrů čtvrtého kola, bitva dvou účastníků Ligy mistrů a celkově dvou evropských špičkových mužstev. Jenomže aktuální rozpoložení Sevilly a Barcelony je zcela rozdílné a na hřišti se to potvrdilo. Barcelona vyhrála 3:0 díky další brance Roberta Lewandowskiho, ale také Raphinhy a Erica Garcíí. Dvakát asistoval Jules Koundé, teprve nedávno zaregistrovaný na soupisku pro LaLigu. Viktoria Plzeň, která se na Camp Nou představí už ve středu se má na co těšit.

Seville se vstup do sezony nevydařil a jak jinak odškodnit zhrzené fanoušky, než domácí výhrou nad Barcelonou. Pro tuto chvíli na to ale musí Andalusané rychle zapomenout. Posílená Barcelona úřadovala i na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána a snad definitivně potvrdila, že to myslí s mistrovskými ambicemi vážně.

Domácí chtěli začít aktivně a to se jim také podařilo. Barcelona neinkasovala jen díky velkému štěstí a nemohoucnosti jejího bývalého hráče Ivana Rakitiće, který sám před ter Stegenem pohořel. Nutno podotknout, že německý brankář předvedl vskutku výtečný zákrok. Pak už to bylo zcela v režii Katalánců. Ve 21. minutě táhl rychlý kontr Dembélé, Lewandowski po jeho přihrávce přeloboval Bounoua, ale Fernando balón odvrátil jen k Raphinhovi a ten už hlavou nasměroval Barcu do vedení. V prvním poločase se hosté prosadili ještě jednou. Parádní pas Koundého zužitkoval kanonýr Robert Lewandowski a během čtyř kol vsítil už svůj pátý gól. Ještě do poločasu mohlo být definitivně hotovo, nicméně třetí branku zatím Katalánci nepřidali, protože technický lob Dembélého se vykroutil mimo tři tyče.

Na hřišti bylo jen jedno mužstvo a tím byla Barcelona. Pět minut po přestávce si obrana Sevilly nepohlídala centrovaný balón a Eric García na malém vápně v klidu trefil odkrytou branku. A ani potom neměla Barcelona dost. Robert Lewandowski se akrobaticky položil do centru Sergiho Roberta a Bounou vytěsnil na tyč. Polský kanonýr znovu neuspěl ani čtvrthodinu před koncem, kdy se pokusil o přehození Bounoua a dorážející de Jong trefil jen Montiela.

Zápas byl už dávno rozhodnut a v závěru i Barcelona pustila nohu z plynu. Není se čemu divit, už ve středu jí totiž čeká Liga mistrů a zápas s Viktorií Plzeň. Zmátořit se musí i Sevilla, kterou čeká ohromně těžký duel s Manchesterem City.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net, o2tv.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele