4. kolo
03.09.2022 18:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Umar Sadiq (© AFP)

Bitva Realu Sociedad s Atléticem skončila remízou

Po bodu si ve 4. kole připisují Real Sociedad a Atlético Madrid. Souboj na Anoetě poslal do vyšších obrátek brzkou brankou Álvaro Morata a až po změně stran vyrovnal Umar Sadiq. Vyrovnanou partii mohl ještě v závěru strhnout na svojí stranu madridský celek, ale výtečný Remiro změnu stavu nedovolil.

Na Anoetě se potkaly dva ambiciózní týmy - Real Sociedad, který by rád usiloval o umístění v první čtyřce a Atlético Madrid, tradiční pronásledovatel gigantů Realu Madrid a Barcelony. První poločas nabídl spoustu brankových příležitostí a jeden gól v podání zkušeného kanonýra Álvara Moraty. Tomu stačilo šest minut, aby si počíhal na šťastně odražený balón a uvnitř šestnáctky trefil úplně odkrytou branku.

Real Sociedad musel zvýšit aktivitu a výsledkem byly dvě příležitosti. David Silva trefil jen brankáře Oblaka a Merino zase brankovou konstrukci. Na Oblaka nevyzrál ani Mendez, který to zkoušel technickou ranou ze zhruba dvaceti metrů. Snaha Basků narážela na propracovanou defenzívu soupeře a Atlético na svoje další šance vyčkávalo a přesně po půlhodině hry dostalo balón do sítě. Mělo to ale háček a Moratův gól kvůli hře rukou neplatil.

Krásný fotbalový okamžik viděli diváci na Anoetě ve 38. minutě. Střela Giméneze mířila do horního rohu a Álex Remiro předvedl dechberoucí zákrok. Na druhý poločas poslal Imanol Alguacil i letní posilu Umara Sadiqa a byl to perfektní tah. Cho poslal do šestnáctky vynikající centr a hlavičkující Umar Sadiq se stal hrdinou - 1:1. Do konce utkání ještě zbývala porce času, ale žádný z týmů už neměl vyloženě navrch.

Teprve v závěrečné desetiminutovce měl na kopačce vítězný gól Correa, jenomže balón nasměřoval přímo na postaveného Álexe Remira.

Hlavní arbitr Soto nastavoval ještě dlouhých sedm minut a během nich měl obrovskou šanci na vítězný gól Félix. Jeho ránu Remiro s vypětím všech sil vyrazil a následující dorážka Kokeho už se mezi tři tyče nevešla. Příznivci La Realu si mohli vydechnout. Real Sociedad si rozdělil body s Atléticem za remízu 1:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele