9. kolo
16.10.2022 16:15 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Federico Valverde a Karim Benzema (© AFP)

EL Clásico patří Realu

Real Madrid dokázal oplatit Barceloně poslední porážku z El Clásica a na Santiago Bernabéu zvítězil zaslouženě 3:1. Ancelottiho svěřenci zvládli utkání takticky a díky povedenému poločasu si vypracovali dvoubrankový náskok - trefili se Karim Benzema a Federico Valverde. Barcelona se sice v závěru vrátila do hry kontaktní brankou Ferrána Torrese, ale poslední slovo měl znovu Real a jmenovitě Rodrygo proměnil pokutový kop.

První poločas vyšel zejména domácímu Realu Madrid na jedničku a minisouboj kanonýrů Karima Benzemy a Roberta Lewandowského pro sebe ovládl francouzský útočník.

O první rozruch v El Clásicu se postaral Raphinha, nicméně jeho střela do středu branky nenadělala Luninovi žádné problémy. Na druhé straně zase obrana Barcelony zablokovala pokus Viníciuse Júniora. Nerozhodný výsledek vydržel na Santiago Bernabéu jen do 13. minuty. Kroos vysunul do úniku Viníciuse, toho sice vychytal Ter Stegen, ale z druhé vlny trefil odkrytou branku Karim Benzema!

Barcelona do toho potřebovala šlápnout a kdo jiný, než Lewandowski sahal po vyrovnání. Na zadní tyči však polský kanonýr nedokázal dotlačit balón do prázdné branky. Inu i mistr tesař se utne, přestože pozice to nebyla nejjednodušší.

Ve 35. minutě ožilo Santiago Bernabéu znovu, protože Real odskočil na rozdíl dvou branek. Vinícius rozdělil balón do strany na Mendyho, ten ho vrátil nahoru Valverdemu a jeho krásná rána zpoza šestnáctky zaplula k tyči. Odpovědí Katalánců byly jen neúspěšné pokusy De Jonga a Lewandowského.

Xavi potřeboval o přestávce něco změnit, ale kupodivu ke střídání nesáhl. Real hrál i nadále v pohodě a Kroosova rána proletěla nad brankou. V 52. minutě se domácím podařilo opět vstřelit branku, jenomže radost Karima Benezmy byla zchlazena odmávaným ofsajdem. To pořád dávalo Barceloně jakousi šanci dostat se zpět do utkání.

Barca začala být nebezpečnější až v závěrečné čtvrthodině. Volný přímý kop Lewandowského skončil na zdi a o pár minut později nepotrestal Tchouaméniho ztrátu jedovatou střelou Fati.

Hosté se dočkali kýženého snížení až v 83. minutě a stálo to za to. Fati skvěle zatáhl balón do pokutového území, Lewandowski balón patou prodloužil na Ferrána Torrese a ten trefil odkrytou branku.

Barcelona se vrátila do hry a v 87. minutě měl na kopačce vyrovnání Fati, jenomže v krkolomné pozici Luninovu branku netrefil. Místo vyrovnání pak přišla branka na 3:1 pro Real. Eric García přišlápl Rodryga a o penaltě nebylo pochyb. Akci navíc nepředcházel ofsajd, takže se kopala penalta a tu sám Rodrygo proměnil.

Barcelonu třetí gól definitivně zlomil a rozhodl o osudu El Clásica. Xaviho tým přišel o sérii neporazitelnosti a navíc završil výrazně nepovedený týden.

Autor: Ondřej Linhart / o2.tv, football-espana.net

Komentáře (5)

Přidat komentář
Filip236

2:1

Reagovat
valloire

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

1-3

Reagovat
pesky passer-by

3:5

Reagovat
Ed_Hazard

9:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele