9. kolo
15.10.2022 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Antoine Griezmann (© AFP)

Přímý souboj o třetí místo vyzněl lépe pro madridské, Bilbao potopil Griezmann

Jedním ze šlágrů 9. kola španělské Laligy byl bezpochyby duel mezi třetím Athleticem a čtvrtým Atléticem Madrid. Zápas, který byl na šance velmi skoupý, nakonec rozhodl jediný gól Antoina Griezmanna z kraje druhého poločasu.

Důležitost zápasu možná svazovala zkraje zápasu oběma celkům nohy. Jak jinak si totiž vysvětlit, že mezi tři tyče mířila za celou první půli jedna jediná rána. O největší vzruch se tak postaral Álvaro Morata, který již v desáté minutě z ostrého úhlu dostal míč do branky domácích, sudí Jorge Vázquez ale po konzultaci s VARem branku odvolal, pro faul španělského útočníka.

A tak se na šance opravdu čekalo. Před velice slušnou diváckou atmosférou se hrál nepříliš pohledný fotbal, což dokumentovalo například zakončení Berenguera z šestánácté minuty, který si počínal velmi ukvapeně. Úplně osamocen v pokutovém území střílel z prvního doteku, jenže velmi nepřesně.

Domácí se pak dostali k zajímavému zakončení těsně před odchodem do kabiny, zpoza vápna pálil Sancet, místo ohrožení Oblakovy branky však svým nepřesným pokusem ohrozil spíše diváky na tribuně za brankou.

To druhý poločas začal o poznání svižněji. A radovali se Colchoneros. Morata, tentokrát v roli přihrávajícího, posílal prudký balón do šestnáctky, kde už byl připravený Griezmann a střelou po zemi k tyči bez problému překonal Simóna, který vůbec nestihl zareagovat.

Jestliže to zprvu vypadalo na atraktivnější podívanou, opak byl pravdou. Hra místy neuvěřitelně upadala a i přesto, že Valverdeho svěřenci měli mírnou herní převahu, k šancím to dlouho nevedlo.

Do varu se více než 48 tisíc fanoušků na San Mamés dostalo až v samotném závěru, kdy to vypadalo, že jeden z obránců Atlética hrál ve vápně rukou. Hlavní arbitr však po zhlédnutí videa penaltu odvolal, jednalo se totiž o přímý zásah do hlavy. Dlouhých devět minut nastavení pak madridští přežili bez úhony a domů si tak odváží vítězství 1:0, které je posune na třetí místo, o dva body před jejich dnešního soupeře.

Autor: Filip Vítek / livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele