11. kolo
27.10.2021 19:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Erik Lamela (© AFP)

Mallorca urvala cenný bod v souboji se Sevillou

Sevilla nepotvrdila roli mírného favorita a na vždy nevyzpytatelné půdě Mallorky musela zachraňovat aspoň zisk jednoho bodu až ve druhém poločase. Domácí tak potvrdili, že před vlastními fanoušky neprohrávají často, proti nynějšímu soupeři tomu bylo již popáté v rámci tohoto ročníku ze šesti případů, a i nadále uchovávají slušný odstup od sestupového pásma.

Kapitán Navas mohl být tím, kdo se uvede na střeleckou listinu jako první, z dálky poměrně ostře vypálil, jeho pokus ovšem nakonec skončil těsně vedle domácí brány. Naopak na druhé straně ve 22. minutě udeřila gólově Mallorca. Ndiaye zprava adresoval přihrávku nablízko na zadní tyčku, míč propadl až k jeho spoluhráči Antoniovi Sánchezovi, jenž pak snadno zacílil.

Sevillský výběr mohl do přestávky vyrovnávat zásluhou Rafy Mira, jeho zakončení nicméně nebylo přesné, a po obrátce měl pro změnu velké štěstí, jelikož Ángel z vyložené pozice míč trestuhodně nasměroval pouze do tyčky. V 59. minutě zvonila branková konstrukce taktéž za zády brankáře Manola Reiny, ten do ní vyrážel balón po náběhu Rafy Mira na poslední chvíli.

Přece se nakonec hosté dočkali odměny, a to v 73. minutě. Joan Jordán prostrčil merunu na svého spoluhráče Lamelu, ten si ji za vápnem narovnal na svou levačku a ukázkově zamířil do šibenice. Závěr zápasu poté domácí dohrávali v oslabení, hodně nevybíravého zákroku se vůči Lamelovi dopustil Jaume Costa a byl vyloučený, na konečné plichtě se ale již nic nezměnilo.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele