1. kolo
15.08.2021 17:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Ángel Correa (© AFP)

Atlético vykročilo za obhajobou vítězstvím ve Vigu

Dobrý začátek do nového ročníku LaLigy má za sebou obhájce prvenství Atlético Madrid. Na horké půdě Celty Vigo zvítězilo dvěma brankami Ángela Correy. Na jeho první trefu sice odpověděl obvyklý střelec domácích Iago Aspas, avšak druhý zásah zůstal bez odpovědi. V závěru utkání ještě pořádně jitřily emoce, což červenými kartami odskákali Mallo, Hermoso a Llorente.

Atlético vstupuje do sezony coby obhájce prvenství a hned na startu ho čekal obtížný úkol na Estadio Balaídos. Trenér Diego Simeone vsadil vepředu na útočnou dvojici Correa - Llorente, zatímco Luis Suárez zůstal jen na lavičce náhradníků. Jinak byla sestava Rojiblancos celkem očekávaná, stejně jako ta domácí.

V podání Atlética to tradičně nebyla žádná ofenzivní smršť a během prvních patnácti minut se nic podstatného nedělo. Teprve ve 23. minutě rozjeli Colchoneros pohlednou akci, kterou zpoza šestnáctky zakončil parádně umístěnou ranou Ángel Correa. Brankář Dituro byl absolutně bez šance. Ve 38. minutě měli "Atléti" další velkou možnost. Nejprve hlavičkoval Hermoso a po něm zblízka dorážel Savić, naneštěstí pro hosty napálil jen Ditura. Atlético si soustředěným výkonem dokráčelo pro poločasovou výhru.

Celta vstoupila do druhého dějství beze změn a v 57. minutě měla ideální příležitost vyrovnat, protože Llorente zahrál v pokutovém území evidentně rukou. Iago Aspas se ze značky pokutového kopu obvykle nemýlí a platilo to i tentokrát.

Nicméně domácí se z vyrovnání neradovali dlouho a o pět minut později už Atlético zase slavilo. Ángel Correa opět využil volného prostoru a i jeho druhé střela skončila za Diturovými zády. Po druhé brance vzápětí přenechal místo Luisi Suárezovi. Atlético pak kontrolovalo hru, ovšem deset minut před koncem neuhlídalo náběh Aspase a mělo velké štěstí, že domácí útočník ve vyložené šanci minul branku.

Závěr zápasu byl hodně hektický. Rojiblancos nejprve odmítli pojistku, když v páté minutě neproměnil samostatný postup Carrasco a následně se na hrací ploše strhla velká strkanice, jež vyústila v udělení tří červených karet. Nastavený čas se pak přehoupl přes deset minut, nicméně skóre už se neměnilo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele