16. kolo
04.12.2021 18:30 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Takefusa Kubo (© AFP)

Atlético před cestou do Porta prohrálo s Mallorcou

Nečekanou porážku utrpělo na Wanda Metropolitano Atlético Madrid. Zápas proti Mallorce se dlouho vyvíjel podle domácího scénáře, ale v závěru vyrovnal Franco Russo a v nastavení šokoval španělskou metropoli Takefusa Kubo, mimochodem kmenový hráč městského rivala Realu Madrid.

Už v úterý se Atlético Madrid představí na půdě Porta v rozhodujícím zápase Ligy mistrů a v souboji s Mallorcou se měl Simeoneho tým pozitivně naladit. V LaLize neprohrál už sedm zápasů v řadě a doma "Bermellones" naposledy sprovodil tříbrankovým přídělem.

Atlético mělo v prvním poločase převahu, ale branku nevstřelilo. Místo toho muselo po deseti minutách poprvé střídat a zraněného Saviće nahradil Hermoso. Pro Simeoneho to nebyla dobrá zpráva. Pak už byly k vidění šance a to převážně na domácí straně. Correovu střelu zablokovala hostující defenzíva mimo branku a o chvíli později Cunha ve vyložené šanci neprostřelil Reinu. Mallorca se osmělila až po půlhodině hry a měla dvě dobré možnosti. Nejprve ze střední vzdálenosti minul branku Prats a po něm Kang-In donutil k zákroku Oblaka, přičemž zazvonila i branková konstrukce.

Byl to do jisté míry typický zápas Atlética. Dlouho se hrálo bez branek a nakonec to byli přeci jenom domácí, kdo se ujal vedení. V 54. minutě ještě před Griezmannem zaúřadoval Jaume Costa, ale o čtrnáct minut později už se z branky radoval Matheus Cunha. Correovu přihrávku trefil až nadvakrát a Reiny, který už ležel na zemi s tím nemohl nic dělat. Ve velké většině případů už Atlético výsledek nepustí, ale tady se stal přesný opak.

Deset minut před koncem si naskočil na standardní situaci Franco Russo a Oblak na balón nedosáhl. Remíza Atléticu pochopitelně nestačila a na zvýšenou aktivitu zareagovali Bermellones důslednější obranou a v první minutě nastavení si přichystali pro Atlety dokonalý šok. Rodríguez vymyslel dokonalý pas za obranu, čímž nastartoval rychlonohého Takefusa Kuba a ten svůj postup na Oblaka završil "jesličkami". Na případné vyrovnání už Atlético nemělo čas.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
Fikus19

2x0

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele