21. kolo
30.01.2021 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Villarreal remizoval s Realem Sociedad 1:1, hosty spasil ve třetí minutě nastavení Isak

Remízou skončilo přímé utkání o evropské poháry mezi Žlutou ponorkou a Realem Sociedad. Především pro domácí je plichta ztrátou. Svěřenci Unaie Emeryho věděli, že Sevilla o pár hodin dříve zvítězila, a tak proti Baskům potřebovali získat tři body, což se nestalo i proto, že na Parejovu brzkou trefu odpověděl ve třetí minutě nastavení Isak.

I ve Španělsku se stejně jako jinde v Evropě bojuje o Ligu mistrů. O něco dál k ním mají po sobotě týmy Villarrealu a Realu Sociedad. Díky vzájemné remíze zůstávají na pátém respektive šestém místě.

Utkání na Estadio de la Céramica začalo tím nejlepším způsobem - vstřelenou brankou. Už po 180 sekundách se odhodlal ke střele Alcácer, jeho pokus obrana Basků zablokovala, ale k dorážce se vzápětí dostal Dani Parejo a tvrdou ranou rozvlnil síť. Villarreal vedl 1:0 a to předznamenalo další průběh. Ten se nesl ve znamení snahy Realu Sociedad o co nejrychlejší vyrovnání. O pět minut později pláchl obraně Villarrealu Isak a povedenou ranou orazítkoval břevno. Isak byl v prvním poločase jednoznačně nejnebezpečnější z hostujících hráčů a ve 22. minutě další střelou donutil k zákroku Asenja.

Také Villarreal dokázal vycenit zuby a efektivní patička Alcácera skončila těsně vedle vzdálenější tyče. Každopádně Real Sociedad měl větší převahu, kterou však dlouho nedokázal gólově zužitkovat.

Podobný obrázek byl k vidění i po změně stran. Nebezpečná rána Portuguése prolétla těsně vedle branky a i další snažení hostů vycházelo vniveč. V 82. minutě byl už opravdu blízko Isak, ale na brankové čáře domácí zachránil Albiol. Villarreal se blížil třem bodům, které by ho udržely v těsném kontaktu se Sevillou, jenomže v nastavení přišla pohroma. Série vyhraných osobních soubojů vytvořila ideální palebnou pozici pro Isaka, který se konečně dočkal a zpoza vápna propálil vše, co mu stálo v cestě. Baskové tak na poslední chvíli vybojovali bod.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele