35. kolo
09.05.2021 18:30 CET
2 : 4
(1:3)

Reportáž

Radost hráčů Celty Vigo (© AFP)

Celta Vigo v enormně dramatickém utkání přestřílela Villarreal

LaLiga nám dnes naservírovala nejedno dramatické utkání, ale asi žádné se nedá srovnat s tím, které se odehrálo na Estádio de la Cerámica. Domácí Villarreal prohrál s Celtou Vigo o dvě branky, celkově jich padlo šest a ještě jsme viděli tři červené karty!

Villarreal potřeboval vyhrát, aby odpověděl na páteční výhru Realu Sociedad a minimálně na něj vytvořil tlak. Moc se mu to ale nedařilo a od prvních chvil bylo vidět, že Villarreal dnes opravdu není ve své kůži. Pervis Estupiñán sice na začátku předvedl několik solidních sprintů, ale jako první se vedení ujali hosté. Z levé strany přiletěl do šestnáctky centr z kopačky Caricola, který si našel Santi Mina a hlavou se nemýlil - 1:0.

Villarreal se nicméně nevzdal. Po pětadvaceti minutách bylo srovnáno. Peña na pravé straně zamotal nohy dvěma protihráčům a našel před bránou Moisése Gómeze, který hlavičkoval naprosto ukázkově. Jenže domácí si svou situaci brzy sami zkomplikovali. Deset minut před koncem první půle totiž brankář Asenjo fauloval ve vápně při pokusu o odvrácení míče a sudí nařídil penaltu. Santi Mina se nemýlil a poslal Celtu zase do vedení.

Na druhou stranu, pět minut před koncem se hostující fandové málem vyděsili. Sudí Medié Jiménez totiž odměnil faul Néstora Arauja rovnou červenou kartou! Vzápětí ale po konzultaci s videorozhodčím svůj výrok změnil na pouhou žlutou kartu. A hůř bylo s Villarrealem. Favorit dnešního klání totiž prostřednictvím Capouého fauloval a hosté zahrávali druhou penaltu. Tentokrát si míč vzal pod patronát mladík Brais Méndez a ani on nedal brankáři Asenjovi šanci - 3:1.

Probíhající duel se hodně nepozdával dvojici domácích hráčů na lavičkách a sudí postupně Rulliho i s Gasparem za protesty vyloučil.

Druhé dějství začalo poměrně nenápadně. Rozčísnul ho až Augusto Solari, který v 57. minutě navýšil na 4:1. Caricol centroval naslepo někam k vápnu, Solari byl v pohybu a střelou z voleje po zemi nedal Asenjovi šanci!

Villarrealu přeci jen svitla nějaká naděje, když v 86. minutě, to už za vydatného lijáku, sudí postřehl ruku Vázqueze a poslal Gerarda Morena kopat penaltu. Zkušený kanonýr si z touhle šancí poradil a sebevědomě penaltu proměnil. Celta nakonec nedohrála v plném počtu, když se po deseti minutách pobytu na hřišti nechal za agresivní a zbytečný faul vyloučit střídající Ferreyra, ale na výsledku už se nic nezměnilo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Budu věřit znalostem bookmakera.

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele