24. kolo
20.02.2021 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Real Madrid využil zaváhání Atlética a ve Valladolidu zvítězil nejtěsnějším rozdílem

Boj o titul se ve Španělsku dramatizuje. Real Madrid totiž dokázal ve Valladolidu zvítězit nejtěsnějším rozdílem a přiblížit se prvnímu místu na tři body. Výhru Realu vystřelil brazilský záložník Casemiro.

Real Madrid už v týdnu čeká důležitý souboj osmifinále Ligy mistrů proti Atalantě Bergamo a v sobotním zápase ve Valladolidu se musel obejít bez několika klíčových opor. Chyběli například Benzema, Hazard nebo Sergio Ramos. Především na lavičce náhradníku měl Zidane spoustu neznámých mladíků.

Ale povinnost hostům velela zvítězit. Byli to však domácí, kteří si po sedmi minutách vypracovali první velkou gólovku. Po chybné rozehrávce následovala nebezpečná rána, kterou Courtois vyrazil a vzápětí si poradil i s dorážkou Janka. Valladolid tyhle šance mrzely celý zápas. Bílý balet pak převzal iniciativu a místy měl až drtivou převahu v držení balónu. Ve 23. minutě dokonce proměnil samostatný únik Mariáno Díaz, ale gól nebyl kvůli ofsajdu uznán. Útočník Realu měl ten večer velkou smůlu, protože ani jeho druhá branka ve 30. minutě neplatila. Opět byl na vině ofsajd. Real stupňoval svůj tlak, ale stále se nemohl prosadit. Casemiro hlavičkoval po rohovém kopu nad a na druhé straně si musel poradit s tvrdou ranou Courtois.

Poločasový výsledek 0:0 vyhovoval především Valladolidu, ovšem dalo se očekávat, že Real se s tím nebude chtít smířit. V 56. minutě měl Valladolid další loženku a opět ji neproměnil. Fabián Orellana zakončoval z oblasti penaltového puntíku a Real mohl děkovat belgického brankáři Courtoisovi.

V utkání nakonec padla jen jedna branka a tu vstřelil po hodině hry záložník Casemiro. Toni Kroos poslal do vápna dlouhý balón a Brazilec hlavičkou rozhodl. Valladolid měl ještě na vyrovnání čas, ale šance, které měl předtím, už si vytvořit nedokázal. Určité vzrušení přinesl zákrok Nacha v pokutovém území, po kterém se penalta nepískala a nic dalšího už se nestalo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (5)

Přidat komentář
Filip236

0:3

Reagovat
valloire

1-2

Reagovat
Pharrell

0:1

Reagovat
boryland

2:1................

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele