38. kolo
22.05.2021 18:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Luka Modrić (© AFP)

Real Madrid otočil zápas s Villarrealem, ale titul neobhájil

Real Madrid nedokázal obhájit španělský titul a LaLiga tak má nového vládce. "Bílý balet" sice porazil Villarreal 2:1 a splnil tak jednu z podmínek, ovšem Atlético si první příčku výhrou ve Valladolidu pohlídalo. Real v zápase dlouho prohrával, teprve dvě minuty před koncem vyrovnal Benzema a ve třetí minutě nastavení dokonal obrat Modrić. Villarreal nakonec spadl až na sedmé místo, což znamená "jen" Konferenční ligu.

"Žlutá ponorka" si bude moci všechno vynahradit ve finále Evropské ligy, protože pokud Manchester United porazí, kvalifikuje se do Ligy mistrů. Real Madrid se tentokrát musí smířit s titulem španělského vicemistra.

Na stadionu Alfredo Di Stéfano se hrálo o hodně. Real Madrid věřil, že Atlético zaváhá a proti Villarrealu chtěl získat tři body. Po dvaceti minutách přišla z Valladolidu dobrá zpráva, protože domácí tým se dostal proti Atléticu do vedení. Jenomže takřka vzápětí Real inkasoval. Yeremi Pino si ve vápně šikovně převzal balón a pak se před ním odkryl prostor a stačilo dobře trefit branku - 1:0. Domácí museli dotahovat a ve 27. minutě jim sudí Munuera odepřel pokutový kop za hru rukou v podání Pareja. Teprve až za dalších devět minut si Real vytvořil první nebezpečnou šanci, ovšem Modrić branku netrefil.

Ze strany Realu to nebyl optimální výkon a Zidane zřejmě musel o přestávce apelovat na větší aktivitu. V 56. minutě se Benzemovi podařilo skórovat, ale gólovou radost překazil odmávaný ofsajd. Madrid pak přeci jenom přidal plyn a výsledkem byla rána Benzemy do boční sítě.

Mezitím přišly z Valladolidu další zprávy, tentokrát pro Real nelichotivé, protože Atlético postupně otočilo výsledek a vedlo v klíčovém zápase 2:1. Villarreal pak držel vedení až do 88. minuty, než se z hranice pokutového území krásně trefil Benzema - 1:1. Francouzský útočník zůstal na vápně nepovšimnut a to se hostům nemohlo vyplatit. Vyrovnávací branka vlila domácím čerstvou krev do žil a v nastavení dokonce přišel obrat. Ve třetí minutě poslal před branku centr Benzema, Modrić si jí krásně zpracoval na prsa a nechytatelnou ranou pod břevno rozhodl.

Real Madrid porazil Villarreal 2:1, ale vítězství mu zhořklo, protože souběžně Atlético porazilo Valladolid stejným výsledkem a získalo španělský titul.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
Filip236

2:0

Reagovat
zasranej malíř

1:0

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele