23. kolo
15.02.2021 21:00 CET
0 : 4
(0:3)

Reportáž

Radost hráčů Athleticu Bilbao (© AFP)

Cádiz dostal doma napráskáno, od Athleticu inkasoval čtyři góly

Nepovedené utkání mají za sebou fotbalisté Cádizu, kteří vůbec nestačili na Athletic. Ten pod vedením kouče Marcelina předvedl další výborný výkon a po výhře 4:0 se posunul na desáté místo tabulky. Dvě branky zaznamenal v pondělní večer Álex Berenguer, po jedné pak vstřelili Iňaki Williams a Unai López.

Athletic má za sebou hodně náročný program. Není to tak dávno, co triumfoval v Supercopě nad Barcelonou a nedávno sehrál první zápas semifinále Copa del Rey s Levante. Nyní potřeboval zabrat v LaLize, kde to stále není ono.

Cádiz začal jako nováček sezonu skvěle, ale postupně mu dochází dech a po pondělním zápase klesl už na patnácté místo. Athleticu doma nedokázal dlouho vzdorovat a první gól inkasoval už po pěti minutách, když Berenguer pronikl až k malému vápnu, odkud překonal gólmana Ledesmu. O deset minut později to s Cádizem vypadalo ještě hůř. Unai López se postavil k volnému přímému kopu a parádní ranou k tyči nedal Ledesmovi šanci. Kouč Marcelino a celá lavičce Athleticu se mohla radovat.

Domácí začátek zápasu absolutně zaspali a do půlhodiny už to bylo 3:0 pro Basky. Munain obloučkem vysunul na ofsajdové hranici Berenguera, který pak krátkým lobem překonal Ledesmu potřetí. Ještě do konce prvního poločasu mohl Berenguer zkompletovat hattrick, ale pohořel. Nejprve mířil těsně nad břevno on a poté střelu Williamse vyrazil na rohový kop těžce zkoušený Ledesma.

Cádiz musel o přestávce udělat změny a domácí kouč se toho nebál a na hrací plochu poslal čtveřici čerstvých hráčů. Efekt to ale nemělo, protože v 52. minutě utekl do brejku Iňaki Williams a Ledesma opět lovil míč ze sítě. Tím byl gólový výčet utkání u konce. Zápas ještě nabídl několik šancí, které ale gólem neskončily. Takřka jistý gól Muniaina odkopl od brankové čáry jeden z domácích. Pro Cádiz to nebyl ani trochu povedený večer a po výprasku 0:4 se bude muset rychle vzpamatovat.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele