14. kolo
19.12.2020 18:30 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Radost hráčů Villarrealu (© AFP)

Villarreal po měsíci zase vyhrál, porazil Osasunu

Žlutá ponorka si pojistila postavení v první čtyřce, když dokázala celkem bez problému zvítězit v Pamploně nad místní Osasunou 3:1. Utkání výrazně ovlivnilo brzké a nešťastné vyloučení Aridaneho Hernándeze v 19. minutě. Villarreal už v té době vedl, ale do poločasu náskok zdvojnásobil a po změně stran přidal ještě jeden gól. Oslabený soupeř se dočkal korekce.

Čestný úspěch ale jeho situaci nemění a Osasuna je po třinácti zápasech na posledním místě. Pro Villarreal je to důležité vítězství, které znamená, že v neúplné tabulce LaLigy bude i po víkendu v první čtyřce a na druhý Real Sociedad ztrácí jen jeden bod.

Do zápasu koneckonců vstoupil parádně a už po sedmi minutách vysunul Trigueros kolmicí Morena a ten lehkým obloučkem překonal brankáře Martíneze. Villarreal vedl 1:0, ale to nejdůležitější se odehrálo v 19. minutě. Niňo využil chybné rozehrávky a dostal se před Aridaneho, přičemž ten byl posledním hráčem mimo domácího brankáře. Právě v ten moment Aridane Niňa postrčil a sudí pak neměl moc na vybranou a obránce vyloučil.

Osasuna byla v nepříjemné pozici a Villarreal toho dokázal patřičně využít ještě v průběhu prvního poločasu. Niňo po Pinově přihrávce zvýšil na 2:0 a hosté mohli být po prvním poločase spokojeni. Utkání bylo v jejich režii a na tom se ve druhém poločase nic nezměnilo.

Po hodině hry pálil do tyče Gaspar a jediné zaváhání Villarrealu přišlo v 68. minutě, kdy ve vápně fauloval Pino a Roberto Torres z nařízeného pokutového kopu vykřesal naději. Tu však definitivně zhatil třetím gólem po pěkné akci Gerard Moreno. To už běžela 84. minuta a bylo jasné, že tři body hostům neutečou. Villarreal nakonec zvítězil výsledkem 3:1 a pojistil si postavení v první čtyřce. Naopak Osasuna zůstává na posledním místě. Ještě dodejme, že Villarreal pod trenérem Emerym natáhl sérii bez porážky na jedenáct zápasů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele