22. kolo
07.02.2021 16:15 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Athletic neudržel vedení a s Valencií remizoval 1:1

Spravedlivá remíza 1:1 se odehrála na San Mamés mezi Athleticem a Valencií. Duel byl po všech stránkách vyrovnaný a bohužel příliš gólových šancí k vidění nebylo. Athletic se dostal do vedení v prvním poločase díky vlastňáku Guillamóna, ale po změně stran srovnal Gabriel Paulista.

Bilbao v posledních týdnech prožilo skvělé úspěchy v domácích pohárových soutěží Supercopě a Copa del Rey a polepšit si chtělo i v LaLize, kde to zatím není ono. Baskové jsou na tom jen o trochu lépe, než trápící se Valencia.

První poločas žádnou ofenzivní hitparádu nepřinesl. Hrálo se opatrně a u Bilbaa bylo hodně vidět, jak moc chybí zkušenosti Raúla Garcíi. Nebezpečná nebyla ani Valencia, což v letošní sezoně není zas tak velkým překvapením. Na šance se dlouho čekalo marně. Až před koncem prvního poločasu domácí zničehonic udeřili. Morcillo potáhl balón až k vápnu, odkud odcentroval do malého vápna, Doménech na něj nedosáhl a před Williamsem si nešťastně vstřelil vlastní gól Hugo Guillamón. Bilbao šlo do šaten jako šťastnější z obou týmů.

Z hlediska celkového zápasu byl začátek druhého dějství hodně klíčový. Bilbao totiž mělo na začátku druhého poločasu obrovskou možnost odskočit na rozdíl dvou branek, ale Sancet sám z malého vápna trestuhodně napálil jen brankáře Doménecha. Tahle šance musela Basky hodně mrzet a dost možná je mrzí pořád. Dvoubrankový náskok by Bilbao výrazně přiblížil výhře, takhle se muselo strachovat a nakonec o náskok přišlo.

Valencia si na svojí šanci musela počkat až do 66. minuty, kdy rohový kop rozehrál Soler a Gabriel Paulista ze vzduchu hlavou srovnal na 1:1. Hosté vzápětí chytli slinu a nechybělo moc, aby Musah otočil výsledek - jeho střela však skončila vedle branky. I když do konce utkání zbývala ještě spousta času, žádná další gólovka se neurodila. Athletic tak pouze remizoval s Valencií 1:1 a oba celky zůstávají ve druhé polovině tabulky.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele