21. kolo
26.01.2020 18:30 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Real Sociedad po změně stran zabral a Mallorce nastřílel tři góly

V prvním poločase ještě obrana Bermellones udržela střelce domácích na uzdě, ale po změně stran už začal úřadovat Cristian Portugués. Zásluhou jeho gólu a asistence nakonec San Sebastian vyhrál a stále se drží v kontaktu s evropskými poháry.

Utkání se ale mohlo ubírat zcela jiným směrem, kdyby Mallorca na začátku využila velkou příležitost. V 9. minutě nebezpečně vypálil Agbenyenu a Gargallo měl co dělat, aby pokus vyrazil. Tím akce nekončila a z následné dorážky ještě hosté přestřelili branku. Real Sociedad přežil úvodní gólovku soupeře a postupně přebral iniciativu, což vyústilo v první velkou šanci v podání Portuguése, který po dobrém průniku trefil jen bránícího Agbenyena. Čtyři minuty před koncem poločasu přišla další velká gólovka domácích, ovšem Isaka v tváří tvář vychytal Reina. Diváci se dočkali až těsně po obrátce, hned ve 46. minutě sklepl Portugués na zadní tyči balón před branku a Alexander Isak ho nekompromisně napálil do sítě. Na druhé straně sice vyslal nepříjemný přízemní pokus Hernández, ale Gargallo si poradil.

I následující akce Basků byla gólová. Portugués se opřel do balónu a trefil Frana Gámeze, od kterého se míč odrazil přímo do branky. Domácí se po druhém gólu definitivně uklidnili a dostali utkání pod svoji kontrolu. Devět minut před koncem navíc korunoval svůj povedený výkon Cristian Portugués, jenž přispěchal s pohotovou dorážkou a zapsal se mezi střelce. Real Sociedad doma porazil Mallorcu 3:0 a stále se drží na pohárových pozicích.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele