7. kolo
04.10.2014 22:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

UD Almería - Elche CF 2:2

Elche se sice na půdě Almeríe podařilo zarazit šňůru tří porážek v řadě, ovšem vzhledem k průběhu utkání bude i remíza 2:2 zpětně z pohledu hostů vnímána především jako zklamání a ztracené dva body. Klíčovým hybatelem téměř všeho podstatného se stal Jonathas, jenž připravil první gól a také napodruhé poslal hosty do vedení, ovšem následně se nechal vyloučit. Tím svému celku zatopil natolik, až o hubený náskok přišel.

Přesto se Elche alespoň vymanilo ze sestupových příček a poskočilo na průběžnou šestnáctou pozici, zatímco Almería s dosavadními devíti body okupuje po sedmi kolech osmou příčku.

Do večerního střetnutí lépe vstoupili hosté, což se záhy projevilo i na zápasovém skóre. Hned v šesté minutě dokázal Rodríguez zužitkovat přesnou hlavičkou Jonathasův centr do šestnáctky a poslal v souboji loňských nováčků Elche do vedení. Hosté ani pak nepřestávali s aktivním pojetím hry a Damian Suárez ozkoušel pozornost brankáře Rubéna Martíneze štiplavou ranou zdálky. Na druhé straně o sobě dal vědět Edgar Méndez, jehož střela zpoza šestnáctky skončila jen těsně vedle.

Ještě do poločasu se také domácím podařilo vyrovnat. Osm minut před odchodem do šaten Edú Albácar zavinil pokutový kop, který Verza bezpečně proměnil - 1:1. Po změně stran tempo hry zpočátku poněkud opadlo, ovšem i přesto se Edgar dostal k další příležitosti. Tentokrát již sice mířil lépe, ale na brankáře Herreru si stejně nepřišel. Byli to tak znovu hosté, komu se podařilo opět dostat do vedení. Pedro Mosquera připravil Jonathasovi palebnou pozici, z níž přesně umístěnou ranou z voleje do levého horního rohu branky poslal Elche podruhé do vedení.

Naneštěstí pro hosty uviděl šťastný střelec branky deset minut po své brance druhou žlutou kartu v utkání a musel předčasně trávník opustit. Almería se v závěru pustila do velkého tlaku, který po šancích Wellingtona Silvy s Jonathanem Zongou nakonec přece jen přetavil ve vyrovnání střídající Tomer Hemed, jenž po Verzově rohovém kopu obstál ve vzduchu a pět minut před koncem vyrovnal na konečných 2:2.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Robík

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele