29. kolo
06.04.2015 20:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Elche CF 1:1

Espanyol se s Elche nakonec rozešel smírně 1:1. Domácí dlouho vedli zásluhou Sergio Garcíi, ovšem hlavička Cristiana Herrery znamenala, že Elche si ze zápasu odnese cenný bod. Zelenobílí se tak stále drží mimo sestupové pásmo, Katalánci jsou dvanáctí.

Na ne příliš zaplněném Power8 Stadium začali lépe hosté. Už v druhé minutě pálil po rohovém kopu z voleje Albácar, ale branku těsně přestřelil. Poté už ale úřadoval Espanyol, který se pomalu dostával před branku Valencijských. Zvýšená aktivita domácím přinesl gólovou odměnu v 17. minutě. Nádherná akce začala u Abrahama, jenž vybídl ke sprintu Sergio Garcíu a ten zpoza vápna parádně prostřelil Tytoně - 1:0! Espanyol vstřelil branku po čtyřech gólově neproduktivních zápasech.

Hrálo se daleko více na polovině Elche, jenže Katalánci dopláceli tak jako v minulých utkáních na nepřesnosti v ofenzívě. Diváci tak sledovali až do přestávky nepříliš zajímavou podívanou bez vyložených šancí.

Po změně stran Elche zvýšilo obrátky a hra se trochu více otevřela. A v 61. minutě mohlo být vyrovnáno, to by ale po dokonale načasované přihrávce za obranu musel Jonathas naložit se svou šancí zodpovědněji, vyběhnutý Casilla tak slabou střelu lapil. Krátce nato poslal hostující kouč Fran Escribá do hry útočníka Herreru, což se ukázalo jako klíčový tah utkání. Ještě před Herrerovou akcí ale zahrozil Albácar, který protáhl Casillu z přímého kopu v 67. minutě.

Hvězdný okamžik střídajícího útočníka hostů přišel v 77. minutě. Rychlou akci po levé straně zakončoval z vápna Jonathas, gólman Casilla míč pouze vyrazil před sebe a Herrera mohl pohodlně hlavičkovat do odkryté branky - 1:1! Elche si vyrovnání za zlepšený výkon v druhé půli jednoznačně zasloužilo. Espanyol však měl ještě jednu šanci přetáhnout výsledek zápasu na svou stranu. V 81. minutě se před Tytoněm ocitl naprosto osamocený García, ale ve stoprocentní šanci domácí kapitán namířil míč jen do nohy polského brankáře. V Barceloně se tak body dělily rovným dílem.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, espnfc.us, insidespanishfootball.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele