22. kolo
09.02.2015 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Elche CF - Rayo Vallecano 2:0

Elche dokázalo na domácí půdě porazit Rayo Vallecano a po pondělní dohrávce už není posledním týmem La Ligy. Díky třem bodům se vyšplhalo na sedmnáctou příčku a může děkovat Damiánovi Suárezovi s Garrym Rodriguesem.

Obrana Raya musela likvidovat první zajímavý centr už ve druhé minutě. Vše zvládla a míč odvrátila alespoň na rohový kop. Z něj se domácí Elche prosadit nedokázalo. Rayo Vallecano kontrovalo zajímavou střelou ze střední vzdálenosti, ale zkušený polský brankář Tytoň si poradil bez větších potíží. Agilní Jonathas se o chvíli později dostal k hlavičce téměř na malém vápně, ale nenamířil ji právě nejlépe.

Střela Trashorrase byla velmi nepřesná, i když měl kapitána Raya Vallecano plno času na přípravu. A možná ho to mrzelo o chvíli později ještě více, protože po faulu na Jonathase dostalo domácí Elche šanci rozehrávat volný přímý kop. První rána z něj ještě gól neznamenala, ale krásnou ranou z třiceti metrů se prezentoval Damián Suárez - 1:0 pro domácí Elche!

Velmi aktivní byl Jonathas, který se o chvíli později dostal znovu k hlavičce ve výborné pozici, ale ani tentokrát se z branky neradoval. Stejný hráč se dvakrát ocitl ve velmi dobré pozici, ale nejprve jej zastavil praporek pomezního sudího, který akci ukončil. Následně Jonathas hlavičkoval do boční sítě. Poslední slovo v prvé půli měl Leo Baptistao, který tvrdou ranou vyzkoušel brankáře Tytoně. Ten se ale překonat nenechal.

Nástup do poločasu druhého se povedl mnohem lépe hostujícímu Rayu. To si bylo vědomé závažnosti situace a toho, že musí dotahovat skóre zápasu, takže se na svého soka vrhlo hned od prvních vteřin druhého dějství. Do první šance se dostal Bueno, který měl mnoho času na zakončení. Trefil ale jen prostor, který mu zmenšil vyběhnuvší brankář Tytoň. Do další šance se hnal střelec první branky Damián Suárez, ale na brankáře nevyzrál.

Elche mohlo navýšit své vedení v zápase díky Fajrově centru. Balon se od jeho kopačky prolétl přes celé pokutové území, ale nikdo jej nezasáhl. K odraženému míči na opačné straně se dostal Trashorras, ale z první pálil nad břevno. Po chvíli hostujícího náporu se druhé branky mohli dočkat domácí příznivci. Na centrovaný míč si naskočil Pašalić, ale zamířil těsně vedle brány! Do další šance se probíjel opět Pašalić, který sice obešel brankáře, ale neprostřelil dva obránce před sebou.

Patnáct minut před koncem utkání se na hřiště dostal Garry Mendes Rodrigues a o pouhou minutu později se málem zapsal mezi střelce. Chybělo mu jen pár centimetrů, aby jeho technický pokus zamířil do brány. Hodně kuriózní moment se udál v 76. minutě. Za faul dostal Baena žlutou kartu, ale byl z jejího udělení tak konsternován, že se pustil do slovní přestřelky se sudím. Ten mu nic nedaroval a udělil mu pro jistotu ještě červenou kartu.

Sedm minut před koncem domácí tým definitivně rozhodl o tom, že tři body zůstanou na jejich půdě. Byl to právě střídající Garry Mendes Rodrigues, který se dostal za obranu, tam si jej našel skvělý pas a v souboji jeden na jednoho nedal brankáři Toňovi sebemenší šanci zasáhnout - 2:0 pro domácí Elche. Ke konci utkání se ještě Herrera dostal do skvělé šance, ale v samostatném náběhu selhal. Skóre se do konce zápasu už nezměnilo.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Robík

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele