18. kolo
11.01.2015 17:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Athletic Bilbao - Elche CF 1:2

O největší překvapení dne se ve španělské první lize postaralo bezesporu Elche, které zaskočilo Athletic a odváží si z Bilbaa všechny body za výhru 2:1. Díky brankám Víctora Rodrígueze a Faycala Fajra se tak hosté odpoutali ze dna tabulky a nic na tom nezměnilo ani snížení Mikela San Josého.

Elche se přitom vzpamatovávalo z pohárového debaklu 5:0 proti Barceloně a navíc je dlouhodobě sužováno také potížemi finančního rázu - někteří hráči neviděli svou výplatu již několik měsíců. Přesto všechno si dokázali připsat svou teprve třetí výhru sezony. Athletic naopak pokračuje v neurovnaných výkonech a zůstává přikován v nelichotivé spodní polovině ligové tabulky.

Z obou brankářů byl jako první povolán do akce ten hostující. Przemyslaw Tytoń si hned po dvou minutách hry musel poradit s volejem Mikela Rica. Čtvrthodinu nato však udeřilo Elche, když Rodríguez naběhl na Jonathasův pas a přetavil jej v přesnou ránu pravačkou, která zapadla do levého dolního rohu branky.

Domácí celek, hnaný tribunami stadionu San Mamés, se mohutně dral za vyrovnáním, nic mu to ovšem nebylo platné. Nejblíže se k ohrožení soupeřovy brány dostali Aritz Aduriz s Anderem Iturraspem, avšak ani jeden z nich prostor mezi třemi tyčemi vůbec netrefil. Po změně stran pak bylo pro Athletic ještě hůř. S kroucenou střelou Jonathase si ještě brankář Iraizoz poradil, ovšem hned osm minut po začátku druhé půle byl i on krátký na Fajrovo zakončení. I tentokrát byl u zrodu gólové akce aktivní Jonathas.

Krátce po hodině hry o sobě dal znovu vědět polský reprezentant Tytoń, jenž perfektním skokem vytěsnil Susaetův přímý kop na rohový kop. Sedmnáct minut před koncem pak sice nakonec inkasoval kvůli razantní střele San Josého zpoza šestnáctky, ale na víc než tuto ránu do horního rohu branky se již Athletic nezmohl. Elche tak na poslední místo díky lepšímu skóre odsunulo Granadu a samo ztrácí v boji o záchranu na nesestupová místa pouhé dva body.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
arsavin

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele