11. kolo
31.10.2013 22:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Athletic Bilbao - Elche CF 2:2

Divoká přestřelka byla k vidění v Bilbau, kde domácí Athletic hostil Elche. Přestože baskický klub prohrával již o dvě branky, dokázal se do utkání vrátit a odměnou mu nakonec byl bod za remízu 2:2. Navzdory okolnostem ale mohou domácí vnímat tuto remízu jako ztrátu, neboť v případě výhry se mohli vyšvihnout na čtvrté místo v tabulce.

Bylo to překvapivě Elche, kdo od úvodních minut jasně diktoval tempo hry a přitlačil domácí k vlastní brance. Na zasloužený gól se ani nemuselo dlouho čekat, neboť se hned po devíti minutách trefil Lomban z rohového kopu. Ještě lépe mohlo a nejspíše i mělo být pro hosty jen chvíli po úvodní brance, kdy z levé strany vypálil šajtlí Fidel Chaves tak, že míč naštěstí pro domácí pouze odskočil od brankové konstrukce a čáru nepřešel.

Za domácí ještě před odchodem do kabin málem srovnal stoper Laporte, jenže i jemu chybělo pár decimetrů k tomu, aby se svou hlavičkou uspěl. Tentýž hráč měl poté příležitost po změně stran, ale i tehdy se mezi tři tyče nedokázal trefit. Ještě blíže k vyrovnání měl Iker Muniaín, a to takřka hned po rozehrání druhého poločasu. Susaeta poslal míč do šestnáctky Getafe a nedůrazné odklizení míče skončilo šťastně u dvacetiletého talentu, který sice byl neobsazen, ale i přesto dokázal nabídnutou šanci zahodit ranou nad břevno.

Hned ve 47. minutě mohli domácí litovat dvojnásob, neboť se podruhé trefilo Elche. Odražený míč po zmatcích v obraně Athleticu převzal do své správy Aaron, jenž ráznou střelou do spodního rohu branky nedal Herrerínovi šanci. Ani to však nakonec hostům nestačilo. Loňský Athletic by se možná za stavu 0:2 podlomil, ovšem ten současný pod vedením trenéra Valverdeho stále pokračoval ve své hře.

Domácím jistě pomohl i brzký kontaktní gól zásluhou Susaety. Ten zblízka placírkou poslal míč do sítě po přihrávce Muniaína. Jednadvacet minut před koncem pak Athletic dokonce vyrovnal. Beňat rozehrál rohový kop, Aduriz si jej nechal posadit na hlavu a svým druhým gólem v posledních třech utkáních rozradostnil přítomné fanoušky domácích. Za nerozhodnutého stavu hrály oba kluby ofenzivně v honbě za vítěznou brankou, ovšem ani jedna strana se nakonec nedočkala, zápas tedy skončil 2:2.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Robík

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tady nepůjde o to jestli, ale o kolik. Tip 4:0

Reagovat
Robík

Jak vídíš nelze podceňovat nováčky.Villarreal sice teď prohrál,ale podle očekávání hraje o pohárovou evropu.Elche mě překvapilo .Zato Valencie zklamala.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele