15. kolo
09.12.2012 21:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Real Betis - FC Barcelona 1:2

Betis prokázal, že je na domácí půdě proti silným týmům zdatným konkurentem a že výhra nad Realem Madrid nebyla náhodná, ale i přes velmi kvalitní výkon nestačil na vedoucí Barcelonu, která zvítězila 2:1. Pod oba góly se podepsal Lionel Messi, který tak překonal dlouholetý rekord Gerda Müllera.

Barcelona přijela do Sevilly ukořistit další vítězství, ale Real Betis je na domácí půdě velmi silný. Dokázal zde porazit i Real Madrid, a tak se nebál ani Katalánců. Jenže jejich elán jim vydržel pouze do šestnácté minuty, kdy Andrés Iniesta přihrál Messimu, ten oběhl hned tři domácí obránce a vystřelil ke vzdálenější tyči. Na jeho střelu brankář Adrian nedosáhl, a tak se Barcelona dostala do vedení.

Ještě předtím se ale zranil Cesc Fábregas, kterého tak musel nahradit Chilan Alexis Sánchez. Španělský záložník si poranil sval a mimo hru by měl být tři až čtyři týdny.

Předzápasová statistika pravila, že pokud je Messi na hřišti, gólový průměr Barcelony se blíží ke třem brankám na zápas, zatímco bez něj to nejsou ani dva góly. A argentinský kouzelník předvedl, že tato statistika se rozhodně nemýlí, neboť ve 25. minutě přidal svůj druhý gól. Tentokrát přihrával do pokutového území Iniestovi, který mu míč vrátil elegantní patičkou, Messi si jej hbitě zpracoval, podruhé v zápase vypálil a podruhé také přesně trefil prostor u vzdálenější tyče. Vstřelil tak svůj již 86. gól v sezóně, čímž překonal dosavadní rekord legendárního střelce Gerda Müllera, který jich dokázal nastřílet "jen" 85.

Jenže pak Barcelona poněkud přestala hrát a nabídla Betisu šanci na snížení. Tu sevillský tým neodmítl a v 39. minutě vstřelil gól. Rubén Castro si zaběhl za obranu Barcelony, pohlídal si ofsajdovou past a tváří v tvář brankáři Valdésovi zachoval chladnou hlavu a obstřelil ho. Do konce prvního poločasu si pak domácí vytvořili dobrý tlak a usilovali o vyrovnání, ale Barcelonu vysvobodil hvizd rozhodčího, který oba týmy poslal do šaten.

Po přestávce se na hřišti již neobjevil stoper Carles Puyol, který se na trávník dostal po delším zraněním teprve nedávno. Nahradil jej Javier Mascherano, zatímco na druhé straně se v útoku vedle Castra postavil robustní útočník Molina.

V 52. minutě se míč z výšky snášel na bránu Barcelony a Valdes musel zasahovat. Napoprvé ale balón ideálně nezkrotil, a tak k bráně doběhl Castro, který ho chtěl dorazit za brankovou čáru. Jenže Valdes byl napodruhé úspěšnější a míč zkrotil, dopadl však na nohy dotírajícího útočníka, kterého tak mírně zranil. Castro se ale nakonec zvedl a zápas dohrál.

Na další šanci si fanoušci museli počkat až do 70. minuty, kdy Betis zahrával rohový kop. Centr letěl přímo do klubka hráčů v pokutovém území a od některého z hráčů se míč odrazil přímo do vzdálenější tyče. Odražený balón se vracel podél brankové čáry a Valdes prokázal dobrý reflex, když jej co nejrychleji ukryl ve své náruči.

Tato šance vlila Betisu do žil novou krev a zelenobílí začali dominovat utkání. V 77. minutě se sice ještě řítil Pedro sám na brankáře Adriana, ale vystřelil přímo do míst, kde stál, a tak mohl sevillský tým zaútočit z rychlého protiútoku, ale Molina pálil vedle.

V 80. minutě se do obrovské šance dostal střídající Pozuelo, jehož tvrdá střela ale skončila na břevně. Ale nebyl to pouze Betis, který trefoval brankové konstrukce. O tři minuty později totiž střídající Thiago přihrál před bránu Messiho, jehož střelu vytáhl Adrian na tyč, od které se míč odrazil přímo na nohu Jordiho Alby, jenže jeho dorážka trefila pouze břevno.

Betis se ještě snažil o vyrovnání, ale neuspěl, a tak Barcelona získala další tři body a Messi k tomu jako třešničku na dortu onen pokořený rekord německé legendy.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ja v tomto zapase velmi verim Betisu že by mohol vyhrať moj tip 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

tohle bude velmi těžký zápas ! ale věřím že Barca to zvládne

můj tip: 1-3(messi,villa,iniesta,rubén)

Reagovat
smazaný uživatel

Toto bude důležitý zápas,pokud by se nám i tento podařilo zvládnout,tak bych víc věřil v titul.

Reagovat
smazaný uživatel

Ropáci z Barcelony, když maj prachy tak si koupí každýho rozhočího

Reagovat
smazaný uživatel

Mrzí nás,že jsi nás odhalil,ale byla to jen otázka času,kdy se na to přijde,teď jsme ztraceni a od nynějška budeme všechno prohrávat,když už se o nás ví,že nám to vyhrávají jedině rozhodčí.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsi loupák :D

Reagovat
smazaný uživatel

No podle mě na tom Barca s penězma není zrovna tak parádně....ale mají nejlepší fotbalovou školu na světě, i proto jsou nejlepším týmem na světě

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

3 body jsou doma !!!!!!!!!§ díky Leo

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/xvqmat_real-betis-1-2-barcelona_sport#.UM1speTxnD4

Messi je prostě borec. Ten druhej gól , obránci čekali že půjde do narážečky směrem k brance, ale Leo udělal dva kroky dozadu a najednou pohodlně zakončoval sám. Není to jenom dobrej střelec, ale i velmi chytrý střelec

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele