19. kolo
15.01.2011 18:00 CET
4 : 2
(1:0)

Reportáž

Villarreal CF - CA Osasuna 4:2

Zápasy Villarrealu, to je v posledních týdnech pastva pro příznivcovi oči! I dnes nabídlo utkání castellónského celku vynikající představení plné přenádherný branek a akcí, na čemž má zásluhu i ofenzivně naladěná jedenáctka za navarrské Pamplony. Šest branek, jedna hezčí než druhá, vynikající fotbal. La Liga ve své celistvé a mnohými opomíjené kráse!

El Madrigal byl svědkem strhující podívané, svižné a dynamické kopané, v níž hrála základní roli touha po vstřelení co nejvíce branek. Klání okořenila fantastická branka Caniho z půli hřiště, která bude jistě patřit k nejlepším kouskům celého ročníku La Ligy.

Villarreal byl zpočátku aktivnější, ale narážel na ještě soustředěnou defenzívu Osasuny, která mimo jiné výborně napadala rozehrávku Žluté ponorky. Ta se za svou píli dočkala branky ve dvaadvacáté minutě. Opět famózní Borja Valero si podržel na levé straně šestnáctky míč a zvídavě hledal své spoluhráče. Když uzřel na malém vápně Marca Rubéna, neváhal mu okamžitě poslat přesný centr, který do branky útočník domácích krásně umístil.

I do konce poločasu byli domácí jednoznačně aktivnějším mužstvem, které připravovalo svým fanouškům povíce možností, než mužstvo z kraje Navarra. Jenže po obrátce přišla sprška, když Fernando Soriano zakroutil míč z rohového kopu na přední tyč, kde jej prodloužil Krisztian Vadócz až do sítě bezmocného Diega Lopéze. Bylo vyrovnáno, ale tento stav nebyl utkání souzený.

Již za tři minuty si přichystal okázalou odpověď všímavý Cani, který koutkem jednoho oka ověřil pozici vyběhnuvšího Ricarda a poslal z půlky hřiště nechytatelný projektil, který jak poslední dílek puzzlí zapadl do navarrské branky. Tohle byla oslava kopané, dámy a pánové!

Za čtrnáct minut vsítil třetí branku po rohovém kopu Valera Joan Capdevila, který z bezprostřední blízkosti pro jistotu dorazil již tak gólovou hlavičku Rubéna. Osasuna se však zmohla ještě na jedno snížení, neboť se za šest minut po Capdevilově trefě prosadil po vynikající individuální akci Javiho Camuñase Calleja a vykřesal semínko naděje pro pamplonský klub.

Tu definitivně pohřbil až čtvrtý gól Villarrealu, se který si Garridovi hoši dali na čas. I tentokrát přišel gól z rohového kopu Borji a ze vzdušného prostoru, který tentokráte opanoval stoper a kapitán Žluté ponorky Gonzalo. Villarreal si připsal důležité vítězství, díky němuž má jistotu, že se stane třetím nejlepším mužstvem půlsezóny. Zato Osasuna si zadělává na pořádné trable, neboť se její náskok na sestupové příčky po výhrách Zaragozy a Sportingu Gijón prudce ztenčil.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele