Konferenční liga UEFA - Konferenční liga - zprávy

Další články

Sparta dopsala na soupisku pro LM Cobbauta, Slavia pro EL Micheze či Lingra

Sparta dopsala na soupisku pro hlavní fázi Ligy mistrů čerstvou posilu obránce Eliase Cobbauta. Slavia do kádru pro základní část Evropské ligy doplnila dvě nové akvizice, krajního beka či záložníka Simiona Micheze a ofenzivního univerzála Ondřeje Lingra.

UEFA povolila Mladé Boleslavi hrát Konferenční ligu na vlastním stadionu

Mladoboleslavští odehrají domácí zápasy v Konferenční lize na vlastním stadionu v Lokotrans Aréně. Od evropské unie UEFA obdrželi Středočeši výjimku, takže nebudou muset využít již domluvený azyl v Hradci Králové.

Druhá operace a další dlouhá pauza, Isco musí odložit návrat

Záložník Betisu Isco v polovině května utrpěl frakturu holeně a na marodce nakonec stráví více než polovinu z letošního kalendářního roku. Zranění se nehojilo podle představ, vyskytly se komplikace a španělského reprezentanta čeká druhá operace.

Mladá Boleslav požádala o výjimku, Konferenční ligu chce hrát doma

Mladá Boleslav se nevzdává naděje, že by domácí zápasy hlavní fáze Konferenční ligy hrála v domácí Lokotrans Aréně. Vedení na klubovém webu oznámilo, že požádalo UEFA o výjimku a s nadějí čeká na pozitivní odpověď.

Slávisté vstoupí do Evropské ligy v Razgradu, Plzeň ve Frankfurtu

Slávisté vstoupí do hlavní fáze Evropské ligy 25. září zápasem v Razgradu proti Ludogorci. Plzeň se na úvod základní části představí rovněž venku, a to ve Frankfurtu. V nejatraktivnějším utkání Západočeši 12. prosince přivítají slavný Manchester United.

Los Konferenční ligy: Mladá Boleslav se v Hradci Králové utká s Betisem, čeká ji i Molde

Fotbalisté Mladé Boleslavi v hlavní fázi Konferenční ligy přivítají Betis Sevilla, polské šampiony z Bialystoku s českým obráncem Michalem Sáčkem a Lugano, za které hraje záložník Roman Macek. Venku je čeká Molde, portugalský tým Vitória Guimaraes a Noah z Arménie. Rozhodl o tom páteční los v Monaku. Úvodní kolo je na programu 3. října, závěrečné 19. prosince. Rozpis zápasů zveřejní UEFA v sobotu.

Evropské koeficienty po předkolech

Po historicky nejlepší sezóně přišlo historicky nejlepší předkolo. S rekordními čtyřmi týmy v hlavní fázi, nově pojmenované jako "ligové", míří Česko za další účastí v Top 10. Po extrémně dlouhých 19 letech si užije Ligu mistrů Sparta. Na zajímavý formát se těší také Slavia a Plzeň v Evropské lize, Mladá Boleslav bude českou ligu reprezentovat v Konferenční lize.

Slavia, Plzeň a Mladá Boleslav poznají soupeře v Evropské a Konferenční lize

Po čtvrtečním losování Ligy mistrů se Spartou dnes poznají soupeře v Evropské a Konferenční lize také další české kluby. Odpolední los v Monaku přiřadí Slavii a Plzni v Evropské lize po osmi soupeřích, Mladá Boleslav pak bude mít v Konferenční lize šest protivníků.

Brännström poděkoval i bývalému trenérovi. Pro celý klub je to velký úspěch, radoval se

Kouč hráčů Mladé Boleslavi Andreas Brännström po úspěšně premiéře na lavičce a postupu do Konferenční ligy ocenil práci svého předchůdce Davida Holoubka. Řekl to v klubové nahrávce pro média po dnešní výhře 3:0 v Paksi v odvetě 4. předkola. Podle osmačtyřicetiletého Švéda si jeho noví svěřenci skvěle poradili s neobvyklou výměnou trenéra v průběhu dvojzápasu.

Mladá Boleslav bude hrát Konferenční ligu v azylu, fanoušci musejí do Hradce Králové

Hráči Mladé Boleslavi budou hrát domácí utkání ligové fáze Konferenční ligy v Hradci Králové. Mladoboleslavská Lokotrans Arena nesplňuje podmínky UEFA. ČTK to potvrdil mluvčí středočeského klubu Jiří Koros.

Boleslav si po 17 letech zahraje v hlavní fázi pohárů. Češi v nich budou mít čtyři týmy

Mladá Boleslav zvládla pod novým trenérem Andreasem Brännströmem odvetu 4. předkola Konferenční ligy na hřišti úřadujících maďarských vicemistrů FC Paksi, kde vyhrála 3:0, což ji po domácí remíze 2:2 poslalo po 17 letech do hlavní fáze evropského poháru. Středočeši, kteří prošli do ligové části soutěže přes tři soupeře, tak v základní fázích evropských pohárů doplní Spartu, Slavii a Plzeň

Je to neobvyklá situace, musíme být opatrní, řekl před debutem Brännström

Trenér Andreas Brännström si uvědomuje, že ho nečeká snadný debut na lavičce Mladé Boleslavi. Osmačtyřicetiletý Švéd teprve v sobotu nahradil na lavičce Davida Holoubka a angažmá zahájí odvetou závěrečného 4. předkola Konferenční ligy na hřišti Paksu.

Mladá Boleslav krok od skupiny pohárů. Zvládne nový trenér Brännström ostrou premiéru v Paksi?

Mladou Boleslav čeká ve čtvrtek v Paksi rozhodující zápas o postup do Konferenční ligy. Do odvety 4. předkola na hřišti úřadujících maďarských vicemistrů jde po úvodní remíze 2:2 v neobvyklé situaci. Účast v hlavní fázi evropského poháru po 17 letech se pokusí vybojovat s novým trenérem Andreasem Brännströmem, který v sobotu nahradil Davida Holoubka.

Ve hře jsou miliony a Spartu dělí 90 minut od půl miliardy. O kolik hrají ostatní české kluby?

Čtveřice českých klubů stojí před truhlicí přetékající miliony korun. Teprve v příštích dnech se rozhodne, k jaké její části dostanou klíček. Sparta i Slavia sní o tom, že to může být ten pro účastníky hlavní fáze Ligy mistrů, Plzeň si stále myslí na velmi lukrativní Evropskou ligu a Mladá Boleslav doufá v Konferenční ligu.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele