základní skupiny - skupina B
09.07.2011 21:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Brazílie znovu nepřesvědčila a také s Paraguayí remizovala

V utkání plném nečekaných zvratů se nakonec body dělily. Brazílie sice po první půli vedla, ale Paraguay ve druhém dějství především zásluhou Santa Cruze výsledek otočila, konečnou podobu dal výsledku střídající Fred. Oba týmy se tak o postup ze skupiny musí poprat ještě v posledním utkání.

Paraguay vstoupila do utkání lépe a první velkou možnost si vypracovala již ve třetí minutě. Celou akci započal Barrios, jenž nejprve udržel v obtížné situaci míč a následně našel chytrým pasem Santa Cruze, ten ale z dobré pozice pálil nad branku. Brazílie i nadále tahala za kratší konec a do hry se dostávala jen velmi pomalu.

Téměř z ničeho nic se ve dvanácté minutě ocitl za obranou Pato, ale míč si v rozhodujícím okamžiku nedokázal dobře zpracovat a Villar tak měl snadnou práci. O chvíli později odvracel na druhé straně před Santa Cruzem Alves. Střelec milánského AC měl další obrovskou příležitost po dvaceti minutách hry. Jadson vyslal za obranu parádní kolmici, Pato si tentokrát bezchybně zpracoval, ale Villar jeho zakončení z úhlu kryl.

Po půlhodině se ke slovu znovu dostali i hosté, po kombinaci s Ortigazem napřáhl z dálky Torres, jehož skákavá střela si cestu mezi tři tyče nenašla. Ve třicáté deváté minutě dobře zapracoval Ramires, Ganso následně přistrčil balón před pokutové území Jadsonovi, který neváhal a pohotovou střelou překonal Villara - 1:0. Tři minuty před koncem prvního dějství ukázal další parádu Ganso, celou situaci nakonec musel zachraňovat na poslední chvíli Da Silva.

Brazilský kouč Menezes udělal do druhé části nečekanou změnu, stáhl střelce vedoucí branky Jadsona a na trávník poslal Elana. Pasivita se Brazílii tentokrát na rozdíl od úvodu první půle vymstila. V padesáté páté minutě se s míčem po levé straně prohnal Estigarribia, jehož přízemní centr umístil za Césarova záda nikým nehlídaný Santa Cruz - 1:1.

Další zvrat v utkání nastal po hodině hry. Nejprve měl v šedesáté páté minutě velkou příležitost Neymar, ale bezchybný Villar byl proti. O dvě minuty později ten samý hráč stejně jako před první paraguayskou brankou ztratil na útočné polovině míč, Santa Cruz po následné hrubce Alvese našel střídajícího Valdeze, který se štěstím dokázal otočit na 1:2.

V osmdesáté druhé minutě přišel místo Neymara na trávník Fred, což se v konečném součtu ukázalo jako hodně prozíravý krok. O tři minuty později rozehrával standardní situaci z ideální pozice Elano, ale Villar jeho střelu mířící pod břevno vyrazil. Když už se zdálo, že si Paraguay připíše důležité tři body, tak Ganso našel střídajícího Freda, jenž vyrovnal na konečných 2:2.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (302)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele