Zubimendi zastoupil Rodriho a trefil výhru Španělska. Umí dělat správná rozhodnutí, chválil De la Fuente

Dnes, 11:02
Aktuality
Martín Zubimendi rozhodl o vítězství Španělska. (© JOSE JORDAN / AFP)

Záložník Martín Zubimendi zaskočil ideálně za zraněnou hvězdu Rodriho a jediným gólem zápasu v Murcii rozhodl o vítězství Španělů nad Dány v Lize národů. Úřadující mistři Evropy, kterým právě Rodri v červenci výrazně pomohl v Berlíně ke zlatu, se v sobotu poprvé od šampionátu představili doma a záložník San Sebastianu prvním reprezentačním gólem zařídil vítězství 1:0. Španělé se dostali před Dány do čela skupiny A4.

"V prvním poločase jsme nehráli nijak dobře. Nechali jsme vzadu hodně volného prostoru, který mohli využít a ublížit nám. Ale ve druhé půli jsme to napravili a odvedli skvělou práci," řekl hrdina večera Zubimendi, jenž skóroval v 79. minutě z voleje. Místo Rodriho dostal důvěru poté, co si záložník Manchesteru City na konci září vážně poranil koleno a přijde o celou sezonu.

Španělům chybělo ve třetím kole Ligy národů sedm hráčů ze základní sestavy, která v červencovém finále Eura zdolala Anglii 2:1 a vybojovala pro svou zemi čtvrtý titul. Postrádali třeba i Daniho Olma, Nica Williamse či Daniho Carvajala. Chválu si pětadvacetiletý Zubimendi vysloužil i od trenéra Luise de la Fuenteho.

"Hrál rozvážně, umí dělat správná rozhodnutí. Jeho výkon rostl, stejně jako celého týmu, a ve druhém poločase už jsme všichni předváděli to, čeho jsme schopní," pochvaloval si kouč.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Španělsko
3
2
1
0
5 : 1
7
2
Dánsko
3
2
0
1
4 : 1
6
3
Srbsko
3
1
1
1
2 : 2
4
4
Švýcarsko
3
0
0
3
1 : 8
0

Autor: ČTK

Komentáře (17)

Přidat komentář
herbage

Například odmítnout Liverpool

Reagovat
Remt

Reagovat
Cracker10

Coz je samozrejme z jeho pohledu velka chyba.

Reagovat
BenB

Není

Reagovat
Seydou Doumbia

to nevíme a nikdy nezjistíme žejo

Reagovat
Bandita_Harry

Zistíme

Reagovat
Seydou Doumbia

pokud se live nebude dařit tak nevíme, zda by to Zub neotočil, pokud se live bude dařit tak nevíme zda by jím to Zub nekurvil

Reagovat
Bandita_Harry

Tak asi by tomu neuskodil, posila by to bola dobrá, uvidíme ako sa komu bude dariť.

Reagovat
Miguel19

Nebo Arsenal.

Reagovat
herbage

Je třeba to brát v kontextu. V případě Arsenalu se obával, že z důvodu vysoké konkurence by nebyl stabilním hráčem základní sestavy. V případě Liverpoolu měl v základu defacto předplacené místo, nicméně dobře rozpoznal, že dobré časy skončily a je třeba vyčkat na lepší nabídky

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
Neutron

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
SunFells

Reagovat
Mateo16

Snad to cez zimný prestupak vydrzi a v lete do RM

Reagovat
unk

Ja si vzdy pri tomto type hracov spomeniem na Illaramendiho

Reagovat
doocetung

a co teprv Granero

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele