Zpěvák Sheeran se stal spoluvlastníkem svého domovského klubu Ipswich Town

16.08., 10:44
Aktuality
Ed Sheeran (© AFP)

Britský zpěvák Ed Sheeran si splnil sen a koupil minoritní podíl ve fotbalovém klubu Ipswich Town, jehož je velkým fanouškem. V týmu ze svého domovského města, který si pro tuto sezonu zajistil místo v Premier League, nyní vlastní 1,4 procenta akcií, nebude ale členem představenstva. Informovali o tom zástupci klubu.

Třiatřicetiletý umělec podporoval Ipswich Town už dřív. V roce 2021, kdy se tým někdejších vítězů Anglického poháru nebo Poháru UEFA nacházel až ve třetí nejvyšší soutěži, se na sezonu stal jeho sponzorem. Nyní svou vášeň posunul ještě dál.

"Jsem nadšený, že mohu oznámit, že jsem koupil malý podíl v mém domovském fotbalovém klubu Ipswich Town," napsal Sheeran na instagramu. "Je to sen každého fotbalového fanouška být vlastníkem klubu, kterému fandí, a já jsem za tuhle příležitost hrozně vděčný," dodal.

Rodák z Halifaxu, který za svá hudební alba získal řadu prestižních ocenění a jeho turné v roce 2019 patřilo k nejvýdělečnějším v historii, bydlí poblíž Ipswiche a je od dětství příznivcem místního klubu. "Nejsem podílník s hlasovacím právem ani člen představenstva, jen dávám nějaké peníze do klubu, který miluju, a oni to gesto oplácejí. Tak mi, prosím, nedávejte návrhy na posily nebo taktiku," dodal.

Sheeran na domácí zápasy klubu často chodí a nyní bude mít jako spoluvlastník k dispozici na stadionu Portman Road i lóži.

Ipswich Town si v minulé sezoně zajistil přímý postup mezi elitu poté, co obsadil druhé místo v druhé lize. Do Premier League vstoupí sobotním domácím zápasem proti Liverpoolu.

Autor: ČTK

Komentáře (12)

Přidat komentář
Mastný Chobot

1,4% podiel v Ipswichi - to ozaj stálo za článok?

Reagovat
Pablos

no tvl

Reagovat
elChe

Furt lepsi jak clanky, ze po koncerte sheerana jeden navratil zlamal celist druhymu navratilovi...

Reagovat
Pablos

Tak tam bys věděl aspoň, že si vlezl na nějákej vypíčenej bulvár... ale tady tedy je ten titulek celkem lvl seznam sport ...jako sedí to, ale vlastně z tebe dělají vola ...spolumajitel s 1,4% klubu

Reagovat
elChe

Tak spis jde o to, co pise Bucky...Ed na sebe navaze medialni pozornost, sponzory a tak...a ten clanek je presne ta jedna kapka...

Reagovat
Pablos

Já to chápu, ale tleskat clickbaitům nikdy nebudu, takže bych zase nebral určitě špatně, že se někdo ozve... že to je trapnej článek.

Reagovat
Bucky

Přesně to je ten důvod - jeho jakákoli účast v klubu způsobí, že se o tom bude psát po celém světě a klub má PR zdarma a otevřené dveře, aby se o něm psalo. Sheeranův Ipswich.

Reagovat
Hachim Mastour

Áno

Reagovat
nani92

Edo

Reagovat
SunFells

1.4? Shivers

Reagovat
Witcher

Venca Hladký

Reagovat
Lovecour42

No tak si koupil za 2-3M £ lóži.. Why not..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele