Změny v Nice: Nový sportovní ředitel Maurice se hned činil, přivedl trenéra Haiseho

06.06., 11:57
Aktuality
Franck Haise (© AFP)

Nice v uplynulé sezóně obsadilo v Ligue 1 páté místo, a přestože kouč Francesco Farioli plnil klubové cíle a vrátil celek z jihu Francie do evropských pohárů, došlo na trenérském postu ke změně. A nejen k té, Les Aiglons mají i nového sportovního ředitele. Florian Maurice přitom sehnal za italského stratéga náhradu, tou se stal Franck Haise, který doposud působil v Lens.

O těchto rošádách se spekulovalo již pár týdnů. Farioli se rozhodl po roce stráveném v Nice přijmout nabídku z Amsterdamu, kde bude šéfovat Ajaxu, a klub od Azurového pobřeží se tak musel poohlédnout po novém muži na lavičku. Haise není ve Francii žádnou neznámou tváří, jako tomu bylo v případě Itala, když byl v létě minulého roku představený fanouškům. Třiapadesátiletý stratég sbíral s Lens jeden úspěch za druhým. Nejprve ho vytáhl z Ligue 2 mezi elitu, v roce 2023 s ním vybojoval druhou příčku na ligové scéně a kvalifikoval ho do Ligy mistrů.

Orli tak můžou právem věřit, že se Haisemu bude dařit stejně dobře. Ten řady Les Sang et Or opouští po sedmi letech, pokud započteme do kariéry i jeho práci za rezervní tým. "Rád bych poděkoval za důvěru,” uvedl ve svém prohlášení Maurice, který zanechal čtyřleté funkcionářské činnosti v Rennes a nově bude dohlížet na sportovní záležitosti po Florentovi Ghisolfim. Ten naopak zamířil do AS Řím do role technického ředitele. "Klub je ambiciózní, cíle jsou vysoké. Je na nás, abychom umožnili všem permanentní růst.”

Podrobnosti o Haiseho kontraktu nejsou známy. Za úkol bude mít hlavně držet se na předních příčkách ve francouzské nejvyšší soutěži, ostatně jako se to dařilo Fariolimu. "Franck byl naší volbou číslo jedna, jsme s jeho příchodem velmi spokojeni," pochvaloval si Maurice. "Je trenérem s mnoha zkušenostmi. Myslíme si, že je to pro nás pro všechny ideální. Bude pokračovat v našem projektu a doufáme, že se dostaneme na požadovanou úroveň," dodal.

Autor: Patrik Sandev / ogcnice.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele