Zlínu má k návratu mezi českou elitu pomoci navrátilec Poznar

18.07., 12:21
Aktuality
Tomáš Poznar (© Spartak Trnava)

Zlín vstoupí do nové sezony ve druhé lize s navrátilcem Tomášem Poznarem. Pětatřicetiletý historicky nejlepší střelec klubu by měl pomoci "Ševcům" zpět mezi elitu, kde hráli předchozích devět let. Na jaře přímo sestoupili. Postupové ambice prezentovalo vedení klubu na dnešní tiskové konferenci.

Poznar v první lize za Zlín nastoupil do 132 zápasů, v nichž nastřílel 41 gólů. Nyní se vrací po konci angažmá v Trnavě. "Těší mě, že tu mohu pokračovat v kariéře a pokusit se klubu vrátit to, co do mě dal," řekl na tiskové konferenci Poznar. Se Zlínem před sedmi lety ovládl domácí pohár MOL Cup a poté si zahrál Evropskou ligu. Za sebou má také působení v polském celku Bruk-Bet Termalica Nieciecza, Plzni a Baníku Ostrava.

Zlínský tým povede i po sestupu trenér Bronislav Červenka. "Jsem rád, že jsme dostali šanci napravit to, co jsme na jaře pokazili. Naším cílem bude postoupit zpět do nejvyšší soutěže," uvedl Červenka, jehož spolupracovníkem bude v roli skauta a konzultanta zkušený Pavel Hoftych.

Červenka může počítat se zkušenými Lukášem Bartošákem a Vukadinem Vukadinovičem, kteří prodloužili smlouvy. Nováčky v týmu jsou Patrik Brandner z Českých Budějovic, David Michalík z Kroměříže a Lukáš Buchvaldek z Dukly Praha.

Klub opustili talentovaní mladíci Tom Slončík (Plzeň) s Alexandrem Bužkem (Slavia), Martin Cedidla (Jablonec) či veterán Antonín Fantiš, mířící do druholigového rumunského FC Voluntari.

Zlínští začne druholigovou sezonu v sobotu na hřišti Líšně. Za největší konkurenty v boji o postupovou a barážové příčky považují Zbrojovku, Vyškov, Táborsko a Opavu.

Autor: ČTK

Komentáře (5)

Přidat komentář
Imos

to už je třeba měsíc stará zpráva, proč je to tu až teď?

Reagovat
Kryptos_

Protože je to z dnešní tiskovky, jestli čtu dobře.

Reagovat
Imos

Joo taak

Reagovat
Sosi

Protoze Poznar je stary

Reagovat
Moshe Dajan

reprezentant

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele